Seful Corpului de Control al premierului, cercetat pentru abuz in serviciu

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 09:18
2151 citiri
Seful Corpului de Control al premierului, cercetat pentru abuz in serviciu

Seful Corpului de Control al premierului Calin Popescu Tariceanu, Emanoil Negut, a intrat in atentia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie intr-un dosar pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Alaturi de el mai este cercetat si presedintele filialei judetene Gorj a Partidului National Liberal, Dan Ilie Morega, anunta Gardianul.

Cercetarile au fost demarate ca urmare a mai multor plangeri depuse de Adrian Gorun, fostul secretar general al Ministerului Educatiei si actual rector al Universitatii "Constantin Brancusi" din Targu Jiu.

Ancheta in dosarul aflat in lucru la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiei vizeaza modul in care actualul rector al Universitatii "Constantin Brancusi" din Targu Jiu, Adrian Gorun, a fost inlocuit din functia de secretar general al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Rectorul Gorun a fost schimbat de pe post la initiativa premierului Calin Popescu Tariceanu in urma cu mai multe luni si mutat, pe motiv de mobilitate a cadrelor, la secretariatul general al Comisiei Nationale de Prognoza.

Adrian Gorun a refuzat noul post si a depus impotriva premierului Tariceanu o sesizare penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In dosarul in care a ajuns si plangerea contra sefului Guvernului se afla o scrisoare, semnata de Dan Ilie Morega si membrii Biroului Politic al PNL Gorj.

Conform documentului, liberalii gorjeni in frunte cu Morega ii solicitau primului-ministru efectuarea unui control la Universitatea "Constantin Brancusi", condusa de Gorun, si indepartarea acestuia din urma de pe postul de secretar general al Ministerului Educatiei.

La cateva luni de la transmiterea scrisorii la Guvern, prin intermediul ministrului Educatiei, Cristian Adomnitiei, la Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu Jiu au avut loc verificari ale Corpului de Control al premierului, institutie condusa de Emanoil Negut. Rezultatele controlului nu au fost facute publice nici pana in prezent.

Dupa ce universitatea a fost verificata, a urmat inlocuirea lui Adrian Gorun din functia de secretar general al Ministerului Educatiei.

Rectorul Adrian Gorun considera, in plangerea trimisa procurorilor, ca intre aparitia scrisorii, urmata de controlul la universitate si schimbarea sa de la Ministerul Educatiei, exista o legatura de cauzalitate.

Emanoil Negut nu este singurul reprezentant al cabinetului Tariceanu care s-a ales cu dosar penal din cauza lui Dan Ilie Morega.

Pe lista liberalului din Gorj se mai afla ministrul muncii, Paul Pacuraru, cercetat de Directia Nationala Anticoruptie sub acuzatia ca ar fi primit mita de la Morega, gorjeanul fiind acuzat la randul sau de dare de mita.

Presedintele PNL Gorj mai este judecat la Sibiu in dosarul "Bani pentru partid", fiind acuzat de folosirea influentei ori a autoritatii, cu scopul de a obtine foloase necuvenite, si de instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, in vederea obtinerii unui avantaj patrimonial pentru altul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Domeniile unde există o lipsă cronică de angajați: ”Ne facem singuri țară bananieră, dar realitatea din teren este alta”
Domeniile unde există o lipsă cronică de angajați: ”Ne facem singuri țară bananieră, dar realitatea din teren este alta”
Angajatorii europeni reclamă o nouă criză pe piața forței de muncă. Rezultatele a două sondaje arată că peste jumătate din firmele mici și mijlocii din România susțin că nu pot găsi...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#cercetare, #Emanoil Negut, #corp control, #abuza in serviciu , #premier