Tariceanu, despre absenta premierului de la discursul presedintelui: Asa trebuie

Marti, 07 Februarie 2017, ora 12:18
10462 citiri
Tariceanu, despre absenta premierului de la discursul presedintelui: Asa trebuie
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, marti, ca premierul nu participa la discursul pe care seful statului il rosteste in Parlament intrucat "asa trebuie conform principiului separatiei puterilor in stat".

"Exista principiul separatiei puterilor in stat. Presedintele a cerut sa se adreseze Parlamentului, nu exista o procedura de adresare catre Guvern. Relatia cu Guvernul este reglementata in alt fel. Presedintele poate sa participe in anumite cazuri la sedintele Guvernului. Asta este explicatia simpla pentru care Guvernul nu participa si nu a participat nici in trecut cand vine presedintele sa se adreseze Parlamentului", a spus Tariceanu.

Intrebat daca din punct de vedere moral, premierul nu ar trebui totusi sa fie prezent, el a precizat ca asta ramane la aprecierea jurnalistilor.

"Noi consideram ca asa trebuie conform principiului separatiei puterilor in stat", a afirmat presedintele Senatului.

In ceea ce-i priveste pe reprezentantii ambasadelor, Calin Popescu-Tariceanu a spus ca acestia "sunt prezenti cand sunt chemati, de exemplu cu ocazia unor zile importante - Ziua nationala sau alte evenimente de importanta deosebita".

Presedintele Klaus Iohannis se adreseaza Parlamentului in sedinta reunita a celor doua Camere, cu privire la ordonanta prin care sunt modificate Codurile Penale, care a fost abrogata duminica.

Citeste AICI discursul lui Klaus Iohannis

#Sorin Grindeanu discurs Klaus Iohannis Parlament , #premier