Tariceanu, despre majorarea taxelor: O inventie cusuta cu ata alba (Video)

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 15:21
2040 citiri
Tariceanu, despre majorarea taxelor: O inventie cusuta cu ata alba (Video)
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu a declarat vineri ca acuzatiile ACL legate de cresterea taxelor si impozitelor in anii urmatori, din cauza masurilor sociale luate de Guvernul Ponta, sunt niste "minciuni" ale ACL.

Liderul Partidului Liberal Reformator (PLR), propus de Victor Ponta premier, in cazul in care castiga alegerile prezidentiale, a asigurat ca nu vor exista modificari la cota unica de impozitare.

Tariceanu a explicat ca aceasta cota unica a fost prima masura luata de Executivul condus de el, in 2004, si ca ulterior au existat discutii cu reprezentantii FMI, pe care i-a convins ca a fost o masura benefica pentru economia Romaniei.

De asemenea, atunci cand a fost creat USL, in 2011, liberalii au ajuns la o intelegere cu PSD pentru mentinerea cotei unice, a adaugat Tariceanu, spunand ca Ponta ar fi putut sa opereze modificari la acel moment, insa nu a facut-o.

Iohannis: Vom avea majorari de impozite si taxe. Trebuie platit ce a promis Ponta in campanie

"Va spun clar ca nu am nici cea mai mica intentie (sa modific cota, in calitate de premier - n.red.), am si paternitate si o consider benefica pentru Romania. A scos la suprafata evaziunea fiscala, a dat posibilitatea angajatilor la stat si la privat sa castige mai bine, a dat posibilitatea firmelor sa aiba profituri mai mari", a precizat Tariceanu.

Masurile liberale ale Guvernului Ponta

Liderul Senatului a mentionat ca are "dubii ca Ponta ar dori sa modifice taxa, avand in vedere ca a adoptat doua masuri liberale: reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator si anularea impozitului pe profitul reinvestit, promovate de mine in USL, preluate de Chitoiu si promovate in Guvern".

El a vorbit si despre a doua categorie de speculatii ale presei, respectiv majorarea impozitelor pe cladiri.

"Este numai o inventie, Consiliul Consultativ nu functioneaza pe langa Ministerul Bugetului, Consiliul Consultativ functioneaza pe langa Ministerul de Finante, chestiunea e cusuta cu ata alba. Cat voi fi eu prim-ministru, va pot garanta ca nu se vor majora astfel de taxe", a subliniat Tariceanu.

La randul sau, premierul Victor Ponta declarase anterior, vineri, ca daca va castiga alegerile prezidentiale nu va schimba cota unica de impozitare, asa cum s-a speculat in presa, "pentru simplul motiv ca presedintele nu schimba cote unice".

Ponta: Nu schimb cota unica pentru simplul motiv ca presedintele nu schimba cote unice

Ponta se lauda cu cresterea economica: Dumnezeu tine cu oamenii buni

Documente aparute in presa

Conform unor documente publicate joi seara de agentia Mediafax, Guvernul ar intentiona sa renunte la cota unica de 16%, incepand din 2016, si sa introduca cote progresive de impozitare a venitului, in trei trepte, de 15%, 25% si 35%. Propunerile ar fi fost prezentate in Consiliul Consultativ al Ministrului Delegat pentru Buget.

Document Finante: Cota progresiva din 2016 de 15%, 25% si 35%. PSD spune ca e o minciuna

Liderii PSD au dezmintit aceasta informatie, iar ministrul de Finante, Ioana Petrescu, a precizat ca "nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare, iar in institutie, autoritatea in ceea ce priveste stabilirea politicii fiscale, nu s-a facut niciodata un scenariu privind eliminarea cotei unice de impozitare".

Cresc taxele? Ministrul pentru Buget: Nu demisionez daca totusi documentul exista

Tot agentia Mediafax a prezentat joi seara un document elaborat de Ministerul Finantelor Publice (MFP) din care reiese ca exista mai multe propuneri de masuri fiscale, printre care si "cresterea cu 25% a impozitelor pe proprietate si cu inca 25% in 2016". Propunerile ar fi fost prezentate in Consiliul Consultativ al Ministrului Delegat pentru Buget.

Document MFP: Impozitele pe case si terenuri cresc cu 50% pana in 2017

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Tariceanu cota unica, #Tariceanu taxe, #Tariceanu impozite , #premier