Tariceanu, despre vizita la Guvern: Am facut trafic de influenta pentru R. Moldova

Joi, 30 Martie 2017, ora 06:41
3186 citiri
Tariceanu, despre vizita la Guvern: Am facut trafic de influenta pentru R. Moldova
Foto: Hepta.ro

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca prin vizita facuta miercuri la Guvern a facut trafic de influenta pentru Republica Moldova si i-a propus premierului Sorin Grindeanu ca ajutoarele pe care le acordam acestei tari sa nu mai fie prin bani directionati fara o destinatie precisa, ci numai pentru sustinerea unor proiecte concrete.

"Am fost sa fac trafic de influenta. Am vorbit cu domnul prim-ministru Grindeanu... Ma denunt in direct, da. Am facut trafic de influenta pentru o tara, pentru Moldova. I-am spus primului ministru ca eu consider ca Parlamentul, impreuna cu Guvernul - insemnand primul ministru, ministrul de Externe - trebuie sa facem o analiza foarte serioasa a modului in care ne articulam actiunea de sprijinire a Moldovei de a-si continua drumul pro-european in contextul politic actual din Moldova, pe care il cunoastem, in contextul alegerii unui presedinte care este vadit anti-european si anti-NATO si cred ca este nevoie de o corelare a eforturilor noastre - Parlamentul cu partea de diplomatie parlamentara, Guvernul cu sprijinul concret", a afirmat Tariceanu, miercuri seara, la B1 TV.

El a explicat ca, pana in prezent, prin acordarea de bani, Romania a aratat ca sprijina Republica Moldova, dar, in continuare, ajutoarele trebuie sa se concretizeze doar in proiecte.

"Si sunt de parere ca, in continuare, in loc sa acordam sume de bani catre bugetul Moldovei, dar fara o destinatie precisa, asa cum s-a intamplat... Decizia luata de Guvernul Ponta, pe care nu vreau sa o critic, eu cred ca a fost o decizie foarte buna, de a sprijini Moldova, de a arata cetatenilor ca Romania este un sprijin pentru Moldova.

De acum inainte cred ca ar fi preferabil sa mergem pe proiecte concrete cum sunt: autobuzele scolare care s-au dat acum; gazoductul; sau sa luam exemplul americanilor care au facut o portiune de... nu stiu daca sosea, sau autostrada, sau drum modern. Deci lucruri de acestea, care sa se poata identifica foarte bine cu ajutorul pe care-l dam. Cum este, de exemplu, tot decisa de Guvernul Ponta, renovarea gradinitelor in Moldova. Am fost suficient? E complet denuntul?", a adaugat Tariceanu.

In presa a aparut miercuri informatia ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-a aflat la Guvern in momentul in care ministrul Justitiei s-a intalnit cu premierul Sorin Grindeanu pentru a-i prezenta concluziile evaluarii procurorului general Augustin Lazar si sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Calin Popescu Tariceanu guvern , #premier