Tariceanu estimeaza o crestere economica de peste 7% in 2008

Luni, 19 Mai 2008, ora 19:28
1352 citiri
Tariceanu estimeaza o crestere economica de peste 7% in 2008

Produsul Intern Brut va inregistra o crestere de peste 7% in 2008, in conditiile in care este anuntat un an agricol bun, a declarat, luni, premierul Calin Popescu Tariceanu la postul public de televiziune.

"In acest an, pe primul trimestru avem o crestere economica de 7,5%. Interesant de spus este ca PIB-ul pe primul trimestru al anului 2008 este cat tot PIB-ul Romaniei din 2000. (Cresterea economica - n.r.) va fi cu siguranta peste 7% . Daca avem si un an agricol bun, asa cum se prefigureaza, desigur ca lucrurile vor fi cu atat mai bune", a declarat Tariceanu.

Si viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, a declarat luni ca estimarea initiala a Bancii Nationale a Romaniei privind cresterea economica din acest an - de 5,5-6% - ar putea fi considerata una conservatoare, dupa ce in primul trimestru al anului PIB-ul a avansat cu circa 7,5%.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat in prima jumatate a acestei luni ca economia romaneasca a crescut cu 7,5%, in termeni reali, in primul trimestru al anului 2008.

Institutii financiare internationale precum BERD sau FMI au anticipat o incetinire a ritmului de crestere economica in cazul Romaniei. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a estimat, intr-un raport publicat duminica, o temperare semnificativa a cresterii economice in Romania, la 5,1% in 2008, de la 6% in 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, cere prudență. Ea a declarat joi, 11 aprilie, că, deși inflația a scăzut mai repede decât spuneau pronosticurile,...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#crestere economica, #PIB Romania, #Calin Popescu Tariceanu , #premier