Tariceanu il contrazice pe Ponta: Nu vad niciun motiv pentru care ar trebui sa reducem mai putin TVA

Joi, 20 August 2015, ora 10:45
2382 citiri
Tariceanu il contrazice pe Ponta: Nu vad niciun motiv pentru care ar trebui sa reducem mai putin TVA
Foto: Arhiva Ziare.com

TVA trebuie redus la 19%, nu la 20 de procente, declara seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Co-presedintele Aliantei Liberalilor si Democratilor spune ca nu vede niciun motiv pentru care TVA ar trebui redus mai putin decat s-a stabilit initial.

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri ca este de acord cu reducerea TVA la 20%, fata de 19%, cat prevede Codul Fiscal.

S-a schimbat schimbarea: Ponta anunta TVA de 20%. S-a inteles cu Iohannis si Isarescu (Video)

Tariceanu spune, insa, la RFI Romania, ca varianta reducerii TVA la 19% "a intrunit unanimitatea Parlamentului, e un angajament pe care practic Parlamentul si l-a luat si mi se pare normal sa ramanem consecventi pe aceasta linie".

In opinia sa, discutiile din prezent pe tema Codului Fiscal sunt pur politice: "Discutiile care au loc in acest moment mie mi se par ca sunt pur de natura politica, nu au nimic cu fondul problemei, ci una dintre parti incearca sa obtina ceva capital politic si din acest motiv nu vad de ce am reveni la ceea ce am hotarat odata".

Tariceanu, nou mesaj de sustinere a Codului Fiscal: Sa nu se repete scenariul din perioada lui Basescu!

Tariceanu isi critica opozantii, sustine Codul Fiscal si-l citeaza pe Basescu

"Nu vad niciun motiv pentru care ar trebui sa reducem mai putin TVA-ul, eu cred din contra, ca este nevoie pentru economie sa repornim motorul consumului, care a fost grav afectat in perioada crizei economice de masurile intreprinse de cuplul Basescu-Boc", a mai declarat presedintele Senatului.

Reprezentantii partidelor parlamentare participa joi la o discutie tehnica privind Codul Fiscal. Parlamentul se reuneste in sesiune extraordinara pe aceasta tema in perioada 24-26 august.

Citeste mai multe despre Tariceanu la RFI: Discutiile pe Codul Fiscal sunt pur politice, pe RFI Romania.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Tariceanu discutii Cod Fiscal, #Tariceanu reducere TVA, #Tariceanu Ponta reducere TVA , #premier