Tariceanu isi critica opozantii, sustine Codul Fiscal si-l citeaza pe Basescu

Duminica, 09 August 2015, ora 12:38
3856 citiri
Tariceanu isi critica opozantii, sustine Codul Fiscal si-l citeaza pe Basescu
Foto: Ziare.com

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu sustine Codul Fiscal, amintind in acelasi timp realizarile din perioada mandatului sau si le aminteste celor care critica guvernarea 2004-2008 ca si-au asumat rezultatele acesteia.

"Cei care critica guvernarea Tariceanu nu au avut si nu au nici o rusine in a isi asuma rezultatele acesteia: investitii straine record, crestere economica, cresteri de salarii si pensii.

Aud voci care incearca sa explice cum cresterea economica mult prea accelerata din perioada 2004-2008, a adus criza in 2010.

In primul rand, marea problema a Romaniei a fost anul 2009 cand o criza politica perpetua, intretinuta de Traian Basescu, a blocat practic orice strategie a Romaniei care ar fi securizat cresterea economica si care ar fi limitat efectele crizei", a scris pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.

Acesta face, in acest context, un apel catre opozantii Codului Fiscal, pentru adoptarea acestuia.

"Nu trebuie sa repetam aceleasi greseli si ii vad pe unii pregatiti sa sacrifice un Cod Fiscal de care Romania are nevoie, in numele unor interese politice de moment si in numele luptei pentru putere", mai scrie presedintele Senatului.

Ziua si postarea pe Facebook pentru Ponta: Singura solutie este relaxarea fiscala din Codul Fiscal!

A fost stabilita data consultarilor pe Codul Fiscal - Oprea l-a invitat si pe Ponta

In plus, Tariceanu noteaza ca, cei care il critica "nu au avut nicio problema (si nici nu au, in continuare) sa isi asume rezultatele bune ale guvernarii Tariceanu si in acelasi timp sa si critice aceeasi guvernare pentru masurile care au facut posibila aceasta crestere economica".

In continuare, fostul premier reda un fragment din discursul pe care fostul presedinte Traian Basescu l-a tinut in Parlament, un luna septembrie 2009: "Atunci lauda si isi asuma rezultatele guvernarii pe care acum o critica".

"Am convingerea ca introducerea cotei unice de impozitare de 16%, pentru care am militat inca din campania electorala din 2004, pe care am sustinut-o din prima zi a mandatului meu si chiar dupa schimbarea de guvern din 2008, a avut un rol crucial in cresterea prosperitatii economice din ultimii cinci ani.

Patru din cei cinci ani ai mandatului meu au fost caracterizati de o crestere economica fara precedent in istoria contemporana a Romaniei", este citatul din discursul fostului presedinte, care oferea atunci si date privind evolutia veniturilor populatiei si a cresterii nivelului de trai, in perioada 2004 - iulie 2009, salariile si pensiile crescand de peste doua ori si, in unele cazuri, chiar de patru ori. La fel s-a intamplat si cu investitile straine directe, potrivit datelor furnizate atunci de Traian Basescu.

"In cazul saraciei absolute, cea care de fapt reflecta dimensiunea fenomenului propriu-zis, in perioada 2004-2008 numarul persoanelor sarace in sens absolut s-a micsorat de la 4,1 milioane persoane in 2004 la 1,2 milioane persoane in 2008 - date Institutul National de Statistica", mai sustinea Basescu, potrivit lui Tariceanu.

F.N.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Tariceanu guvernare, #Tariceanu Cod Fiscal, #Tariceanu Traian Basescu , #premier
Comentarii
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Prostia din fire, nu are lecuire !
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5