Tariceanu: "Lasati la o parte disputele personale"

Sambata, 18 Octombrie 2008, ora 18:05
1370 citiri
Tariceanu: "Lasati la o parte disputele personale"

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a indemnat pe liberali sa lase la o parte disputele personale, afirma ca ele sunt importante numai pentru presa. Liberalii si-au prezentat sambata, la Iasi, candidatii din Moldova pentru alegerile parlamentare din aceasta toamna.

Primul ministru a criticat in termeni duri PSD, afirmand ca acesta este "un partid de stanga nereformat, descendent din fostul FSN, care a condus Romania catre saracie, minciuna si coruptie".

Premierul Tariceanu, care, zilele trecute, s-a declarat impotriva cresterii salariilor profesorilor cu 50%, a avertizat ca "sunt suficiente cateva luni de politica de stanga, de politici populiste, pentru ca tot ce s-a construit cu migala in acesti ani sa se naruie".

Romania, cea de-a sapte putere economica a Europei

Dupa obisnuitele critici aduse PSD-ului, premierul Tariceanu a vorbit despre "Romania mandra si prospera" si despre cum viitorul acesteia il reprezinta liberalii. El a promis inca o data ca, sub viziunea liberala, Romania va deveni cea de-a saptea putere economica a Europei.

Tariceanu a vorbit si despre cele doua directii strategice pe care Romania trebuie sa le urmeze in viitor, respectiv binomul educatie-cercetare si sectorul infrastructurii. In acest context, seful liberalilor a mentionat ca domeniul cercetarii este "absolut vital", in timp ce pentru infrastructura s-a prevazut, in programul de guvernare PNL, alocarea a 6% din Produsul Intern Brut.

Presedintele liberalilor i-a sfatuit pe candidatii PNL sa lase la o parte "disputele personale". "Canalele media le promoveaza, dar acestea nu au relevanta pentru alegatori", a adaugat Tariceanu. Acesta a mai sustinut ca, in aceste zile, romanii asista la o "lupta acerba" intre dreapta si stanga, numind PNL drept "singurul partid autentic de dreapta din Romania".

Presedintele PNL mai spus ca Romania va trece printr-o perioada decisiva in urmatoarele luni, cand, sustine el, se va decide viitorul tarii pe urmatorii 10-20 de ani.

Surprinzator, Tariceanu n-a rostit nici macar o data numele PD-L, atacurile sale fiind indreptate, in principal, impotriva PSD-ului. In oglinda, prezent la Arad pentru lansarea candidatilor partidului sau la alegeri, secretarul general Vasile Blaga a opinat ca "ne vom lupta cu PSD, pentru ca PNL este prea mic".

Stația spațială a Chinei este gata să primească un nou echipaj. „Toate pregătirile sunt în grafic” FOTO/VIDEO
Stația spațială a Chinei este gata să primească un nou echipaj. „Toate pregătirile sunt în grafic” FOTO/VIDEO
Agenţia spaţială chineză a anunțat că va trimite joi seară, 25 aprilie, un nou echipaj pe staţia spaţială Tiangong, aceasta fiind cea mai nouă misiune din cadrul unui program care...
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 21 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Maramureş, că liberalii trebuie să iasă să...
#lansare, #liberali, #Calin Popescu Tariceanu , #premier