Tariceanu: Nu as fi putut sa mentin astazi punctul de pensie la 45% daca eram premier

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 20:51
4561 citiri
Tariceanu: Nu as fi putut sa mentin astazi punctul de pensie la 45% daca eram premier

Fostul premier roman Calin Popescu Tariceanu a recunoscut ca nici el, daca ar fi fost premier, n-ar fi putut pastra in aceasta perioada punctul de pensie la 45% si a apreciat ca Romania are parte de cea mai rea forma de coruptie - coruptia parlamentarilor.

"Avem de-a face cu cea mai grava forma de coruptie, coruptia parlamentarilor - cea mai grava forma de coruptie polica, ce desconsidera vointa electoratului", a spus Tariceanu, invitat la o emisiune a B1 tv. Din punctul sau de vedere, "suspendarea presedintelui trebuie luata in considerare din considerente politice, care pot insemna incalcarea unor atribute constitutionale si nu de promulgarea unei legi".

Comentand decizia Curtii Constitutionale cu privire la Legea Pensiilor, Tariceanu a apreciat ca "principala consecinta este una politica, mesajul pe care Parlamentul si puterea il dau cetateanului este: votul vostru nu conteaza doi bani, noi ne facem jocurile, cumparand la bucata cate un parlamentar, doi pana ne facem majoritatea".

In consecinta, "deja increderea in sistemul politic este foarte redusa".

"Nu as fi putut sa mentin astazi punctul de pensie la 45% daca eram prim-ministru", a precizat Tariceanu, subliniind ca in ultimii ani, "pensionarii au fost categoria care a avut cel mai mult de suferit". Asta, si pentru ca "caderea economica din Romania nu are egal in Europa".

In opinia fostului premier, "e necesara o formula care sa duca catre alegeri anticipate ... Daca PSD castiga obtine majoritatea, PSD isi numeste premierul, daca PNL castiga alegerile, premierul va fi actualul presedinte al partidului, Crin Antonescu". Cu toate acestea, "Crin Antonescu este un presedinte care are atuuri si inca mult de confirmat".

In ceea ce priveste datoria istorica a Rompetrol fata de statul roman, "daca eram premier acum negociam cu Rompetrol reesalonarea datoriilor pentru ca e foarte important sa am locurile de munca asigurate, sa am taxele la stat platite, sa functioneze compania". Altfel, "Dinu Patriciu este un om cu o viziune liberala despre economie, politica, cu un talent foarte mare la afaceri".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#tariceanu pensii, #tariceanu rompetrol, #Tariceanu motiune cenzura, #tariceanu suspendare Basescu , #premier