Tariceanu nu-si tine economiile la banci

Miercuri, 08 Octombrie 2008, ora 10:45
2693 citiri
Tariceanu nu-si tine economiile la banci

In aceasta perioada tulbure atat pentru economia mondiala cat si pentru cea damboviteana, premierul Tariceanu a decis sa isi investeasca economiile nu in banci ci in titluri de stat, garantate 100%, desi ii asigura pe romani ca bancile autohtone nu se vor confrunta cu probleme similare celor din SUA.

"Pentru a ma feri de riscuri am cumparat, din economiile pe care le am, titluri de stat. Este un mod simplu de a-ti pune banii la adapost. Am luat titluri emise de statul roman, care sunt garantate 100% in cazul aparitiei unor dificultati pe pietele financiare", a declarat Tariceanu pe postul public de televiziune, intr-o emisiune difuzata luni seara, scrie Libertatea.

Tariceanu a reamintit pentru telespectatori ca statul le garanteaza celor care au conturi in Romania doar pana la echivalentul a 20.000 de euro, restul banilor din depozitele care depasesc aceasta suma pierzandu-se in cazul unor falimente ale institutiilor bancare.

Conform declaratiei de avere completata la 12 iunie 2008, Tariceanu avea mai multe depozite in lei sau valuta la doua banci din Romania, mai precis trei conturi la ING Romania, in valoare de 302.940 de USD, 41.468 de euro, 561.850 de lei si alte doua conturi la HVB Romania, de 28.530 de lei si 22.780 de USD.

Titlurile de stat sunt obligatiuni emise de Ministerul Finantelor in numele statului roman, care se imprumuta astfel la dobanzi fixe pe o perioada de timp de la propriii cetateni. Spre deosebire de depozitele bancare, care sunt garantate intr-un anumit cuantum, titlurile de stat sunt garantate 100%.

Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Companiile petroliere din Rusia se confruntă cu întârzieri la plată de câteva luni, pentru ţiţeiul şi carburanţii livraţi, deoarece băncile din China, Turcia şi Emiratele Arabe Unite au...
Reducerea cheltuielilor în timpul pensionării: la ce trebuie sa renunți
Reducerea cheltuielilor în timpul pensionării: la ce trebuie sa renunți
Pensionarea este momentul în care poți să te bucuri de roadele muncii tale, dar în multe cazuri este o provocare pentru a găsi modalități să faci economii. O modalitate eficientă de...
#Calin Popescu Tariceanu, #economii, #banci, #titluri de stat , #premier