Tariceanu: Nu sunt multumit de situatia scolilor dar efortul trebuie finalizat

Luni, 08 Septembrie 2008, ora 14:40
1274 citiri
Tariceanu: Nu sunt multumit de situatia scolilor dar efortul trebuie finalizat

Aflat in vizita de lucru in comuna Letca Mica din judetul Giurgiu, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat luni ca nu poate spune ca este multumit de situatia generala a scolilor inainte de deschiderea noului an, dar ca "efortul trebuie dus la bun sfarsit".

Cu o zi inainte ca PSD si PD-L sa depuna la Parlament motiuni pe tema educatiei si in contextul unor atacuri extrem de virulente la adresa ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, atat din partea liderilor politici cat si reprezentantilor sindicalistilor din invatamant, prim-ministrul Tariceanu a organizat o vizita de lucru pentru a evalua situatia scolilor din judetul Girugiu.

Premierul a inceput vizita cu comuna Bucsani, unde a vazut scoala generala din localitate. Insotit de ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, premierul a fost intampinat cu paine si sare, primarul comunei aflate la 50 de km de Bucuresti declarandu-se incantat de vizita, deoarece in localitate nu mai fusese un membru al Guvernului inca din perioada interbelica, informeaza Agerpres.

Premierul a facut un tur al scolii, care a fost renovata in 2007, cu salile de clasa amenajate in cabinete, inclusiv unul de informatica cu conexiune la Internet.

Cladirea scolii, in care invata 320 de elevi din comuna si cele sapte sate arondate, este intr-o lucrare de extindere care, potrivit primarului, ar fi trebuit finalizata la 15 septembrie, insa termenul de finalizare a fost amanat cu doua luni, din cauza ca fondurile sunt blocate la nivelul Inspectoratului scolar.

Totodata, primarul si directoarea scolii au primit doua medalii din partea Guvernului si au fost felicitati de premierul Tariceanu pentru modul in care arata scoala.

Premierul s-a aratat multumit de stadiul lucrarilor de renovare a institutiilor de invatamant si a felicitat autoritatile locale pentru realizarea unui nou asezamant social deschis in Letca pentru copiii din familiile monoparentale, cu mari probleme financiare.

"Nu pot sa spun ca sunt multumit per ansamblu, il las pe ministrul Adomnitei sa faca aprecieri", a declarat Tariceanu dar a spus ca totusi, la nivel general "progresele sunt importante, sunt vizibile, iar efortul trebuie dus la bun sfarsit".

Premierul a tinut sa sublinieze ca Executivul a alocat in acest an 8 miliarde de lei invatamantului si ca, la nivel national, s-au construit numeroase scoli, in timp ce altele au fost renovate, iar salile de sport au fost dotate cu cele necesare.

"Investitiile in educatie sunt un element fundamental pentru modernizarea Romaniei", a declarat Tariceanu, anuntand totodata ca Ministerul Educatiei va reusi foarte curand sa finalizeze proiectul "Un calculator pentru fiecare elev".

Chestionat de jurnalisti cu privire la cele 9 motiuni ce vor fi depuse de PSD si PD-L in aceasta saptamana, pe diverse teme printre care si educatia, premierul a spus ca "subiectele pe care doresc sa le abordeze in aceste motiuni sunt o reflectare a modului politicianist de comportament ale acestor partide. Nu au niciun corespondent in viata reala, problemele au fost deja rezolvate de Executiv".

Iranul susține că este pregătit să construiască relații mai strânse cu Sri Lanka. „Suntem complet pregătiţi” VIDEO
Iranul susține că este pregătit să construiască relații mai strânse cu Sri Lanka. „Suntem complet pregătiţi” VIDEO
Iranul este pregătit să îşi întărească relaţiile cu Sri Lanka şi cu alte ţări asiatice, a declarat miercuri, 24 aprilie, preşedintele Ebrahim Raisi într-o scurtă vizită în acest...
Preşedintele Klaus Iohannis a plecat în Coreea de Sud. Care este scopul vizitei și cu cine se întâlnește
Preşedintele Klaus Iohannis a plecat în Coreea de Sud. Care este scopul vizitei și cu cine se întâlnește
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează Administraţia Prezidenţială....
#Calin Popescu Tariceanu, #vizita, #cristian adomnitei, #Letca, #Bucsani, #scoli , #premier