Tariceanu nu vrea sa discute bugetul pe 2009

Joi, 06 Noiembrie 2008, ora 16:58
1094 citiri
Tariceanu nu vrea sa discute bugetul pe 2009

Dupa ce a amanat marirea salariilor profesorilor pentru anul viitor, premierul Calin Popescu Tariceanu a "aruncat" si discutarea bugetului pe 2009 in curtea viitorului Parlament.

Tariceanu a declarat, joi, pe nava "Printul Constantin", ca este favorabil ideii ca bugetul anului urmator sa fie discutat de noul Parlament, in care viitoarea majoritate trebuie sa aiba un cuvant de spus.

"Pentru o discutie serioasa despre buget, in mod normal, aceasta ar trebui facuta de viitorul Parlament, cu o legitimitate improspatata, cu o majoritate noua, care trebuie sa-si puna amprenta pe ceea ce inseamna politicile economice si bugetare", a spus Tariceanu, informeaza Agerpres.

Premierul a precizat ca in toate statele europene moderne bugetul reprezinta cea mai importanta problema de stat si este tratata cu mare responsabilitate, lucru pe care trebuie sa-l faca si Romania.

Tariceanu vrea un nou punct de frontiera cu Ucraina, la Isaccea

In cadrul aceleasi vizite Tariceanu a declarat ca intre Romania si Ucraina ar trebui deschis un nou punct de frontiera in dreptul orasului tulcean Isaccea, pentru a permite transportul de marfuri din si spre Constanta, informeaza NewsIn.

"Un element foarte important in aceasta zona ar fi construirea unui punct de trecere, de transport intre cele doua maluri ale Dunarii, in asa fel incat sa permita transportul fluxurilor economice din Ucraina catre Constanta. Cred ca acesta este un proiect pe care va trebui obligatoriu sa il avem in vedere in urmatoarea perioada la nivelul ministerului Transporturilor si ministerului Internelor. Deci, sa facem un terminal de transport RO-RO cu Ucraina si in acelasi timp un punct de trecere a frontierei", a declarat, joi, la Isaccea, premierul Calin Popescu Tariceanu.

Tema transformarii orasului Isaccea, din judetul Tulcea, in punct de trecere a frontierei, la fel ca si orasul de pe malul stang la Dunarii, Orlovka(Ucraina), a fost initiata de Asociatia de Cooperare Transfrontaliera Dunarea de Jos, organizatie ce reprezinta interesele judetelor si raioanelor din Romania, Republica Moldova si Ucraina din cadrul euroregiunii Dunarea de Jos.

Oficialii asociatiei au explicat ca este nevoie de indeplinirea unor proceduri guvernamentale de ambele parti, Romania si Ucraina, pentru transformarea celor doua localitati in puncte de granita si pentru unirea lor printr-o cale de transport fluviala.

Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Englezii au analizat situația din grupa E, formată din România, Belgia, Slovacia și Ucraina, ultima fiind calificată după barajul cu Islanda. „Ucraina face parte din Grupa E, cu Belgia,...
Alertă majoră la granița NATO cu Ucraina. După atacul masiv al rușilor, Polonia și-a mobilizat avioanele proprii şi pe cele aliate
Alertă majoră la granița NATO cu Ucraina. După atacul masiv al rușilor, Polonia și-a mobilizat avioanele proprii şi pe cele aliate
Comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze şi-a mobilizat propriile avioane şi pe cele aliate din cauza atacului intens cu rachete al Rusiei asupra teritoriului ucrainean care a avut...
#Calin Popescu Tariceanu, #discuta, #buget, #granita, #Ucraina , #premier