Tariceanu: Obligatiile fata de colegiul in care am fost alesi uninominal sunt clare

Joi, 19 Februarie 2009, ora 17:29
981 citiri
Tariceanu: Obligatiile fata de colegiul in care am fost alesi uninominal sunt clare

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a luat cuvantul in plenul comun pentru a critica comentariile potrivit carora parlamentarii PNL trag de timp sustinandu-si amendamentele si a dorit sa inmaneze ministrului Educatiei un dosar cu imaginile care ilustreaza obiectivele cuprinse in amendamente.

"Au fost o serie de comentarii potrivit carora parlamentarii PNL care-si sustin amendamentele incearca sa traga de timp. Mi se pare regretabil. Doresc sa va spun un lucru, fiecare amendament vizeaza un obiectiv din domeniul educatiei, din domeniul culturii, din domeniul infrastructurii si de care comunitatile locale au nevoie.

Vreau sa va amintesc ca suntem primul Parlament ales prin vot uninominal, asadar, obligatiile noastre fata de alegatorii din colegiu, indiferent de culoarea politica, sunt clare in acest sens si avem obligatia sa sustinem aceste amendamente pentru ca ele sunt in favoarea oamenilor", a declarat liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, informeaza NewsIn.

Fostul prim-ministru a spus ca doreste sa inmaneze ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, un dosar cu imagini ce ilustreaza obiectul amendamentelor PNL in domeniul educatiei.

"In aceste conditii, permiteti-mi sa-i inmanez doamnei Andronescu un dosar cu imaginile care ilustreaza toate aceste obiective care sunt cuprinse in amendamentele pe care le sustinem. Vreau sa dam un exemplar si presedintilor celor doua comisii de buget-finante de la Camera si de la Senat si liderilor de grup", a spus Tariceanu, inainte de a parasi tribuna.

Replici dure la adresa lui Tariceanu

Iesirea fostului premier a generat un schimb dur de replici intre reprezentantii coalitiei de guvernare si parlamentarii liberali, replici carora presedintele de sedinta le-a pus cu greu capat.

Deputatul PSD Aura Vasile a dat prima replica fostului premier, aratand ca nu se putea face mai bine un bilant al guvernarii Tariceanu decat prin materialele aduse chiar de acesta. "In acest moment, socotind ca aproape nici nu s-a predat gestiunea de la Guvernul Tariceanu la Guvernul Boc, prin dosarele pe care ni le prezinta, ( Tariceanu) a luat-o putin inaintea celor care fac auditul, pentru a-si prezenta singur nerealizarile din Guvernul domniei sale", a spus Aura Vasile, aratand ca PSD a semnalat in repetate randuri problemele din educatie, pe timpul guvernarii Tariceanu.

Deputatul Petru Calian a spus, al randul lui, ca mapa cu fotografii depusa de Tariceanu la Parlament reprezinta "cartea neagra a guvernarii PNL". In replica, Tariceanu a recunoscut ca nu poate exista pretentia sa fi "guvernat perfect".

Astfel, el a explicat ca mapa cu fotografiile pe care a inmanat-o arata obiectivele care au ramas de indeplinit. De asemenea, el a tinut sa precizeze si ca Guvernul condus de el a alocat, intre 2005 si 2008, 10,4 miliarde de euro in invatamant, in infrastructura educatiei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Calin Popescu Tariceanu, #buget parlament 2009, #vot uninominal , #premier