Tariceanu: Politehnica a creat oameni de elita ca Iliescu si Roman

Luni, 01 Octombrie 2007, ora 11:43
4289 citiri
Tariceanu: Politehnica a creat oameni de elita ca Iliescu si Roman

Premierul Calin Popescu Tariceanu prezent, luni, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, a declarat ca "Scoala Politehnica are capacitatea de a forma elite si in domeniile social si politic, nu numai tehnic", dandu-i ca exemple pe fostii presedinti ai Romaniei, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, dar si pe fostul prim-ministru Petre Roman.

Tariceanu le-a spus studentilor ca ar trebui sa fie mandri de universitatea lor si le-a povestit o mica istorioara din anii de facultate pentru a le demonstra ca la Politehnica s-a format o parte insemnata din elita clasei politice romanesti.

De asemenea, el s-a mai referit si la eforturile guvernului de modernizare si dezvoltare a invatamantului romanesc pentru a tine pasul cu epoca, afirmand ca, incepand cu 2005, guvernul a alocat sume din ce in ce mai mari pentru educatie, ajungand anul acesta la 5,2% din PIB.

El a precizat ca bugetul alocat invatamantului pe 2008 nu s-a aprobat inca, mentionand ca educatia ar putea primi un buget mai mare pentru burse, dotarea facultatilor, laboratoarelor, bibliotecilor si caminelor.

In plus, Tariceanu a vorbit si despre oportunitatile pe care guvernul trebuie sa le creeze pentru viitorii absolventi, in conditile in care, in prezent, Romania duce lipsa de forta de munca.

"Sunt dezamagit ca tinerii pleaca in strainatate, dar ii inteleg", a mai spus premierul, adaugand ca ei nu isi pot pune in valoare calitatile pe deplin decat in tara, unde isi pot gasi slujbe la fel de bine platite, pentru ca Universitatea Politehnica la ofera studentilor un camp larg de domenii spre care se pot orienta (IT, industria auto, energetica, software etc.).

Citeste si:
Un nou partid a fost lansat în România. Ce schimbări vor să facă noii lideri ai formațiunii VIDEO
Un nou partid a fost lansat în România. Ce schimbări vor să facă noii lideri ai formațiunii VIDEO
Un nou partid a fost lansat luni, 6 decembrie, pe scena politică din România. Este vorba despre Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor, partid care a fost înregistrat la Tribunalul...
Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului liberal Adrian Miuțescu
Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului liberal Adrian Miuțescu
VIDEO Camera Deputaţilor a încuviinţat percheziţia informatică în cazul deputatului Adrian Miuţescu Camera Deputaţilor a aprobat, luni, cererea ministrului Justiţiei privind...