Tariceanu: Potopul n-a venit de la ucraineni, a venit din cer (VIDEO)

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 14:47
2041 citiri
Tariceanu: Potopul n-a venit de la ucraineni, a venit din cer (VIDEO)

Premierul Calin Popescu Tariceanu, aflat la barajul de la Stanca Costesti, a subliniat ca "potopul abatut acum asupra Romaniei nu a venit de la ucraineni, ci din cer".

Seful Executivului i-a linistit, miercuri, pe locuitorii din zonele afectate de inundatii, prin intermediul presei, spunand ca "situatia incepe sa revina la normal si ca sunt sanse mari ca localitatile din aval sa nu fie inundate" - referindu-se la bazinul Prutului si Siretului:

"Situatia incepe sa se amelioreze de la o ora la alta, barajul de la Stanca Costesti este in siguranta, nu este risc cu privire la exploatarea barajului."

Tariceanu a reamintit ca s-au alocat bani atat pentru ajutoare de urgenta pentru oameni, cat si pentru refacerea infrastructurii:

"Am alocat bani pentru refacerea infrastructurii, vom acorda materiale pentru reconstructia caselor, am distribuit alimente in zonele afectate."

Premierul a mai asigurat ca banii din bugetul de stat "au ajuns punctual la oameni" si, in plus, a luat decizia formarii de comitete de coordonare tehnica, pentru a ajuta autoritatile locale sa verifice amploarea pagubelor si sa evalueze corect situatia.

Tariceanu a recunoscut ca "inca avem doua probleme, in bazele Siretului si Prutului". Pe Siret si Prut s-au inregistrat debite istorice, premierul sustinand ca se incearca sa nu se ajunga la "inundatii in aval de baraj".

Premierul a gasit o parte pozitiva in inundatiile precedente, el declarand ca "experienta din anii anteriori a fost utila".

Premierul a remarcat prezenta in zona a ministrului Mediului, Attila Korodi, si a secretarului de stat Lucia Varga.

Premierul este insotit de profesorul Dan Stematiu de la Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti, Facultatea de Hidrotehnica (Universitate absolvita de Calin Popescu Tariceanu - n.r.), cooptat intr-o echipa care sa coordoneze interventia de la baraj, astfel incat sa fie evitate pagubele, si mai ales, pierderile de vieti omenesti.

Eveniment Quarterly Report

Tragedie pe șantierul Autostrăzii Moldovei. Patru oameni au murit și cinci au fost răniți în urma unei explozii VIDEO
Tragedie pe șantierul Autostrăzii Moldovei. Patru oameni au murit și cinci au fost răniți în urma unei explozii VIDEO
Autorităţile din Vrancea au activat, în noaptea de miercuri spre joi, Planul Roşu de Intervenţie, după ce un incendiu a cuprins o magistrală de gaz, pe şantierul Autostrăzii Moldova. Patru...
Victorie uimitoare izbutită de o moldoveancă la WTA Guadalajara. Alte rezultate
Victorie uimitoare izbutită de o moldoveancă la WTA Guadalajara. Alte rezultate
Jucătoarele de tenis Karolina Pliskova, Elise Mertens, Jasmine Paolini şi Anhelina Kalinina, toate capi de serie, dar şi Eugenie Bouchard, au obţinut victorii, duminică, în prima rundă a...
#Tariceanu, #inundatie, #Moldova , #premier