Tariceanu revine cu explicatii despre cota unica

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 11:04
3681 citiri
Tariceanu revine cu explicatii despre cota unica

Calin Popescu Tariceanu, propus de Victor Ponta pentru a fi premier in cazul in care el va castiga alegerile prezidentiale, da asigurari ca nu are de gand sa renunte la cota unica de impozitare.

"In cursul zilei de ieri, mai multe publicatii implicate in campania electorala au lansat zvonul fantezist potrivit caruia eu, primul ministru care a impus cota unica in perioada mandatului, mi-as fi exprimat intentia unor schimbari pe aceasta directie. Atat in interviul pe care l-am acordat postului de radio Europa FM, cat si in aparitia mea televizata la TVR1, la emisiunea 'Vorbeste liber', declaratiile mele pe tema cotei unice au fost fara echivoc. Pentru cei care nu au inteles sau se prefac ca nu au inteles ceea ce am spus, repet: nu mi-am propus niciun moment si nu am nicio intentie pentru viitor sa renunt la cota unica de impozitare.

Daca cineva isi inchipuie ca prin atacuri la adresa mea, dl. Iohannis devine mai competitiv, eu cred ca se inseala (sic!). Pe de alta parte, daca isi inchipuie cineva ca electoratul care m-a votat si pe care l-am indemnat sa-l voteze in turul 2 pe Victor Ponta, (sic!) nu ma cunoaste si se poate lasa manipulat prin zvonuri absolut penibile, din nou, cred ca se inseala (sic!) ", se precizeaza intr-un comunicat remis presei vineri de presedintele Senatului.

Tariceanu nu spune nimic insa si despre intentia sa de a schimba nivelul cotei unice, adica de a o majora, subiect despre care a vorbit in urma cu o saptamana la Europa FM.

"Cota unica a fost gandita dintr-un alt motiv, dintr-un motiv de simplificare a cadrului fiscal. Asadar, ceea ce este insa o problema care trebuie discutata in Romania este ca romanii ar fi foarte fericiti sa traim cu cota unica de 16% si sa avem cheltuieli ca si cand impozitele s-ar colecta in Germania sau in Franta, la nivelul de fiscalitate de acolo. Dar acest lucru evident ca nu se poate. Adica, in momentul in care vad nemultumiri ca nu se fac si mai multe lucrari de infrastructura fizica in transporturi, nu investim in alte domenii, atunci trebuie sa ne gandim si la nivelul de impozitare pe care vrem sa il platim.

Daca acesta este nivelul de acceptabilitate in Romania, pe care l-am stabilit in 2004, la finele lunii decembrie, de 16%, si lumea nu vrea sa se mareasca taxele, este foarte bine, dar atunci trebuie sa avem pretentii direct proportionale cu acest nivel. Acesta este un lucru care trebuie spus clar si simplu.

In Romania, in momentul de fata, este cea mai scazuta fiscalitate din Europa. Eu cred ca acesta este un atu pentru atragerea investitiilor si dezvoltare economica, dar probabil ca, la un moment dat, va trebui sa vina momentul sa reconsideram acest nivel pentru ca pretentiile, asa cum spuneam, sunt in continua crestere", a declarat Tariceanu intr-un interviu acordat Europa FM.

Relatia complicata a lui Tariceanu cu cota unica

Victor Ponta a explicat ca il sustine pe Tariceanu pentru sefia Executivului tocmai pentru ca e sigur ca nu va schimba cota unica.

"Unul din motivele pentru care l-am desemnat pe Calin Popescu Tariceanu pentru a fi premier daca eu voi ajunge presedinte este inclusiv garantia absoluta ca domnul Tariceanu, care a introdus cota unica in 2005, nu va fi premierul care va schimba cota unica in 2015. Niciodata. Mai clar decat atat ce sa va spun!", a declarat Victor Ponta, miercuri seara, la Digi24.

C.B.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Tariceanu cota unica, #Tariceanu modificare cota unica , #premier