Tariceanu: Romania este in grafic cu organizarea summitului NATO

Joi, 14 Februarie 2008, ora 17:32
814 citiri
Tariceanu: Romania este in grafic cu organizarea summitului NATO

Romania este in grafic cu organizarea summitului NATO de la Bucuresti, din luna aprilie, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, joi, in cadrul sedintei de la Palatul Victoria, in cadrul careia responsabilii din cadrul institutiilor implicate in organizarea summitului NATO au analiza stadiul pregatirilor acestui eveniment.

Concluzia reuniunii este ca "pregatirile au avansat semnificativ si activitatile stabilite sunt in grafic", a afirmat si secretarul de stat MAE Victor Micula, coordonatorul actiunilor de organizare a summitului.

Victor Micula a informat ca "in cadrul discutiilor din Consiliul Nord Atlantic s-au aprobat formatele de lucru ale summitului de la Bucuresti, care includ o reuniune formala a sefilor de stat si/sau de guvern din statele membre, precum si reuniuni ale Comisiilor NATO - Ucraina si NATO - Rusia".

Totodata, premierul Tariceanu a reamintit ca summmitul de la Bucuresti este unul important nu doar pentru Alianta, ci si pentru Romania, fiind cel mai semnificativ eveniment international organizat de tara noastra pana acum.

Premierul Tariceanu s-a intalnit, joi, cu responsabilii din cadrul institutiilor implicate in organizarea summitului NATO in contextul in care ministrul Apararii ar putea fi schimbat. Cu toate acestea, Tariceanu a spus ca buna organizare a summitului NATO nu va fi pusa in pericol de numirea unui alt ministru la carma Apararii.

Summitul va fi precedat de o serie de evenimente, seminarii, conferinte, expozitii: Forumul Transatlantic (in perioada 1 - 3 aprilie 2008), Summit-ul Tineretului (evenimentul, la care vor participa tineri din tarile NATO, va avea loc in perioada 3 - 5 aprilie 2008), Expozitie NATO (se vor organiza doua expozitii, una publica, prezentata in perioada premergatoare evenimentului, precum si una dedicata delegatiilor, prezentata in timpul Summit-ului NATO).

La summitul de la Bucuresti, al 20-lea din istoria NATO, vor participa oficiali din statele membre NATO, din statele partenere, din alte state contributoare la operatiunea ISAF din Afganistan, reprezentanti ai unor organizatii internationale, medii academice si de presa, participanti la evenimentele de diplomatie publica organizate in contextul summitului.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Atât NATO, cât și UE vor să cheltuiască 100 de miliarde de euro pentru apărare - și asta duce la ciocniri între cele două instituții cu sediul la Bruxelles, scrie Politico. Uniunea...
#summit, #NATO, #Tariceanu , #premier