Tariceanu si-a ales un colegiu "prietenos"

Joi, 31 Iulie 2008, ora 09:24
1497 citiri
Tariceanu si-a ales un colegiu "prietenos"

Premierul Calin Popescu Tariceanu va candida in noiembrie pentru un nou mandat in Camera Deputatilor, iar lupta electorala si-a facut-o mai usoara prin desenarea unui "colegiu prietenos".

Harta colegiilor uninominale din Bucuresti, asa cum a fost trasata de Calin Popescu Tariceanu, il avantajeaza pe premier, in calitatea sa de candidat la alegerile din noiembrie, scrie Evenimentul Zilei in editia electronica de joi.

Potrivit hartii electorale a Bucurestiului, colegiul de la Camera Deputatilor in care candideaza Tariceanu, aflat in zona Primaverii-Dorobanti, are cel mai mic numar de alegatori: 39.964.

Avantajul premierului care vrea sa redevina parlamentar este ca trebuie sa convinga un numar mic de alegatori, din primul tur si cu evitarea redistribuirii.

Calculul premierului se bazeaza pe rezultatele de la alegerile locale, din iunie: s-au prezentat la urne 13.028 de locuitori, iar 3.091 au votat pentru PNL la Consiliul Local (votul politic).

Pentru a intra in Parlament cu 6.500 de voturi, Tariceanu are nevoie de votul alegatorilor de la locale, plus 3.500 de voturi.

Un alt avantaj este ca zona in care candideaza Tariceanu, singura din Capitala in care liberalii s-au situat, la locale, pe locul 2. Premierul mai are un avantaj: PSD i-a promis premierului ca nu va arunca oameni cu greutate in sectorul 1 , mai dezvaluie Evenimentul Zilei.

In schimb, sansele lui Ludovic Orban de a intra in Parlament din primul tur sunt ceva mai reduse. El candideaza in zona de centru - Gara de Nord, Piata Victoriei, Piata Universitatii - pornind in dezavantaj fata de candidatii principalelor partide.

Astfel , in zona respectiva locuiesc 69.597 de alegatori, din care, la alegerile locale, au votat 21.393. Liberalii se afla in urma celorlalte partide: PD-L- 7.066 de voturi, PSD - 5.448 de voturi si PNL - 4.481 de voturi.

In Bucuresti vor exista 28 de colegii pentru Camera Deputatilor si 12 pentru Senat.

Citeste si:
PSD va avea un candidat pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, anunță Sorin Grindeanu
PSD va avea un candidat pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, anunță Sorin Grindeanu
Vicepreşedintele Camerei Deputaților, Sorin Grindeanu, de la PSD, a declarat, miercuri, 13 octombrie, la Parlament, că social-democraţii vor avea un candidat pentru şefia Camerei Deputaţilor,...
Florin Roman, replică acidă către Orban: "PNL a fost bun doar cât timp a fost condus de el! Un om care îşi încheie marea lui aventură politică!”
Florin Roman, replică acidă către Orban: "PNL a fost bun doar cât timp a fost condus de el! Un om care îşi încheie marea lui aventură politică!”
Deputatul PNL Florin Roman, care a fost propus de grupul PNL să preia interimar preşedinţia Camerei Deputaţilor, l-a atacat, miercuri, într-o postare pe Facebook, pe fostul lider Ludovic...
Sursa: Ziare.com