Tariceanu vrea sa redea Registrul Comertului Camerei de Comert

Joi, 08 Mai 2008, ora 18:34
1345 citiri
Tariceanu vrea sa redea Registrul Comertului Camerei de Comert

Registrul Comertului ar trebui sa revina din subordinea Ministerului Justitiei in cea a Camerei de Comert, a spus premierul Calin Popescu Tariceanu, argumentand ca in acest fel veniturile realizate de Registru ar putea fi folosite pentru consolidarea mediului de afaceri, informeaza NewsIn.

"Poate ar fi o masura inteleapta sa redam Registrul Comertului Camerei de Comert astfel incat veniturile ce le realizeaza sa poata fi folosite pentru consolidarea mediului de afaceri pentru a ajuta mediul de afaceri sa se dezvolte in privinta pietelor de export", a declarat premierul, la Botosani, in cadrul unei intalniri cu intreprinzatorii din judet.

Premierul a mai spus ca vrea ca, impreuna cu noua conducere a Camerei de Comert, sa realizeze un program prin care sa creeze perspective pentru noi relatii comerciale cu alte tari astfel incat oamenii de afaceri sa aiba posibilitatea de a investi.

Trecerea Registrului Comertului de la MJ la Camera de Comert a fost o sursa de dispute politice, in plan parlamentar, in cursul acestei legislaturi. In 2006, Camera Deputatilor adopta o propunere legislativa a PNL in acest sens.

Potrivit legii, Registrul Comertului trecea, de la 1 ianuarie 2007, din subordinea Ministerului Justitiei in administrarea Camerelor de Comert si Industrie (CCI). Proiectul legii CCI a fost initiat de liberalii Ovidiu Silaghi si Viorel Arion, iar cei doi au fost acuzati de colegii lor parlamentari ca sunt in conflict de interese, deoarece conduc Camerele de Comert din Satu Mare, respectiv Hunedoara.

Liberalii au avut de partea lor la votarea proiectului PRM , UDMR si PC, ca si o parte a PSD, singurii care s-au opus fiind cei de la PD. Principalul motiv de discordie in cazul acestui act normativ indelung dezbatut a fost dat tocmai de sumele impresionate pe care le incaseaza Registrul Comertului, valoarea taxelor incasate in perioada 2003-2005, de cand este in parohia Ministerului Justitiei, fiind estimata la 15 milioane de euro, in vreme ce patrimoniul Registrului este de 10 milioane de euro.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Calin Popescu Tariceanu, #ministerul justitiei, #registrul comertului, #Camera de Comert , #premier