Tariceanu vrea un nou mandat de premier

Vineri, 29 August 2008, ora 11:45
1530 citiri
Tariceanu vrea un nou mandat de premier

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat vineri, la Neptun, ca va candida pentru un nou mandat de premier al Romaniei.

Tariceanu va candida la alegerile parlamentare de pe data de 30 noiembrie, in colegiul doi din Bucuresti.

"Va anunt cu mandrie ca vreau sa fiu candidatul PNL pentru functia de prim ministru al Romaniei. Voi candida pe listele colegiului electoral nr. 2 din Bucuresti. Dragi colegi, campania noastra va fi una extrem de dura, va fi o campanie in care va trebui sa venim cu multa energie, resurse si mult timp.

Vom lupta si nu ne vom opri pana nu vom castiga. De aceea trebuie sa mergem pe strazi, sa ne intalnim cu oamenii, sa le dam telefoane, sa ii ascultam si sa le ascultam problemele si asa o sa luam pulsul tarii. Eu spun ca asa o sa vedem ce vor ei pentru viitorul lor", a declarat acesta.

In cadrul acestei intalniri Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca este foarte mandru ca conduce partidul liberal si ca a fost prim ministrul Romaniei timp de patru ani.

"Acum patru ni s-a oferit posibilitatea si onoarea de a conduce Guvernul Romaniei. Si azi privind in spate, o spun fara modestie, ne putem lauda cu performante de neegalat in istoria acestei tari. Sunt atatea lucruri bune de spus despre poporul nostru. Romanii sunt cei mai muncitori si mai modesti. Intreaga Europa a aflat ca Romania este o tara deschisa spre evoluare si reforma", au fost elogiile aduse de Tariceanu romanilor.

Premierul a declarat ca PNL este un partid dedicat libertatii si progresului acestei tari, astfel au reusit multe lucruri de care pot sa fie mandri.

"Am creat locuri de munca, am reusit sa atragem investiti in agricultura,sanatate, am crescut salariile si pensiile. Aceste lucruri sunt doar o parte a ceea ce am inceput de aceea trebuie sa continue si in mandatul viitor. Va trebui sa le transmitem un mesaj clar ca suntem un partid al progresului si al viitorului".

Printre altele, Tariceanu a prezentat cateva puncte din programul politic al partidului PNL si viziunea lor despre Romania. Astfel ca programul include un plan in sapte puncte "care sa duca PNL mai departe pe drumul bun in care s-au inscris".

"Romania este a saptea tara din UE ca teritoriu si populatie si vrem sa devenim a saptea putere economica a Europei. Vreau sa va spun ca acest lucru este posibil, nu este o tinta de neatins. Analizele ne demonstreaza ca putem sa ne atingem acest obiectiv cu ardoare, ambitie si munca politica. Elemente esentiale ale acestui plan sunt investitiile in infrastructura, imbunatatirea mediului de afaceri, investitii in educatie si continuarea luptei impotriva coruptiei, protejarea mediului inconjurator, sistemul de pensii si sanatatea", a mai anuntat acesta.

"Prioritatea noastra in acest moment consta in investirea in infrastructura din intreaga tara, drumuri noi, cai ferate eficiente, utilitati, apa, electricitare. Astfel ca ne propunem sa acordam infrastructurii 6% din PIB pentru perioada urmatoare. Convingerea mea este ca investitiile in infrastructura este o prioritate ca sa mentinem nivelul de dezvoltare. Al doilea element este legat direct de electoratul traditional, imbunatatirea mediului de afaceri.

Pregatim noi reforme pentru ca administratia publica sa devina tot mai receptiva fata de oamenii de afaceri, iar investitorii sa isi doreasca sa investeasca in domenii care nu sunt asa de atractive. Al treilea punct este educatia. Trebuie sa continuam sa investim pe termen lung in educatie. Tendinta de acordare de 6% din PIB trebuie continuata ca generatiile tinere sa se realizeze si sa isi gaseasca oportunitatea de dezvoltare aici in Romania. Un alt element este continuarea si intensificarea luptei impotriva coruptiei", a mai declarat premierul.

Daca nu va fi votat, Tariceanu renunta la functie

Premierul a subliniat faptul ca in situatia in care nu va castiga colegiul uninominal in care este desemnat candidat, atunci nu mai poate sa aspire nici la functia de premier, chiar daca partidul sau ar castiga alegerile.

"Daca vrem sa mergem pe votul uninominal, si PNL si-a asumat raspunderea prin actiunea Guvernului, mergem pe votul uninominal si accpetam toate regulile jocului. Deci la intrebarea dvs cred ca raspunsul este foarte clar, in aceste conditii nu mai pot sa aspir la functia de prim-ministru daca nu sunt parlamentar", a raspuns Tariceanu, intrebat daca, in situatia in care partidul castiga alegerile iar el nu obtine colegiul, va mai solicita functia de prim-ministru

Citeste si:
Cătălina Ponor a câștigat alegerile! Ce funcție va ocupa fosta mare gimnastă. Marian Drăgulescu a fost și el în cursă
Cătălina Ponor a câștigat alegerile! Ce funcție va ocupa fosta mare gimnastă. Marian Drăgulescu a fost și el în cursă
Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a anunţat, vineri, rezultele alegerilor pentru Comisia Sportivilor. Marian Drăgulescu a pierdut ”cursa” de reprezentare în gimnastica...
Parlamentarii fideli lui Ludovic Orban, mesaje împotriva unei alianțe cu PSD. Ionel Dancă anunță plecări din partid
Parlamentarii fideli lui Ludovic Orban, mesaje împotriva unei alianțe cu PSD. Ionel Dancă anunță plecări din partid
Parlamentari susţinători ai lui Ludovic Orban au transmis, vineri, mesaje în care le cer preşedintelui Klaus Iohannis şi preşedintelui PNL Florin Cîţu să nu accepte susţinerea din partea...
Sursa: Ziare.com