Transportatorii ameninta cu protest national peste 30 de zile

Marti, 15 Aprilie 2008, ora 18:00
753 citiri
Transportatorii ameninta cu protest national peste 30 de zile

Transportatorii au amenintat cu protest national peste 30 de zile daca premierul Calin Popescu Tariceanu nu raspunde pozitiv memoriului inaintat marti, in care se cere pentru eliminarea rovinietei si modificarea legislatiei in domeniu, au declarat liderii CNR, transmite NewsIn.

Transportatorii rutieri asteapta un raspuns de la primul ministru Calin Popescu Tariceanu dupa depunerea unui memoriu, urmand ca, in functie de decizia oficialului, in 30 de zile sa blocheze sau nu drumurile, au anuntat liderii Consiliului National Rutier.

"Daca nici in urma acestei intalniri nu vom fi tratati cu seriozitate si profesionalism, urmeaza organizarea unui protest national de mare amploare, adica oprirea activitatii de transport la nivelul agentilor economici", a declarat presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu.

Potrivit liderului, transportatoriirutieri insista pentru intalnirea cu primul ministru, deoarece acesta poate lua o decizie asupra revendicarilor solicitate de transportatorii rutieri.

"Daca premierul nu ne invita la discutii, vom manifesta in 40 de orase practic paralizand toata tara" a spus vicepresedintele Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), Ioan Lixandru.

Augustin Hagiu a adaugat ca transportatorii au mai avut doua intalniri in luna martie la Ministerul Tranporturilor cu secretarul de stat Septimiu Buzasu, momente in care operatorii de transport rutier au cerut sa le fie prezentat graficul lucrarilor existente cu privire al solutionarea problemelor ridicate, insa nici pana in acest moment nu au primit raspuns.

"Nemultumirile reprezentantilor patronatelor rutieri sunt clare. Timp de 18 ani, Ministerul Transporturilor a gestionat gropile si a facut doar 214 kilometrii de autostrada" a subliniat presedintele Asociatiei Carausilor Particulari din Romania (ACPR), Dragos Anastasiu. Mai mult, acesta a declarat ca "rovinieta este dublu taxata si a fost ilegal introdusa".

Liderii transportatorilor rutieri au mai declarat ca operatorii din sistem platesc doua miliarde de euro in fiecare an, reprezentand accize si roviniete.

Nu in ultimul rand, printre solicitarile transportatorilor se afla plata rovinietei numai pentru autostrada, adica pentru cei 200 de kilometrii de autostrada, precum si rezolvarea problemei reprezentata de gropile din carosabil.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
#premier, #protest, #transportatori, #National, #rivinieta , #premier