Aberatia zilei: Tariceanu la Bruxelles, cu ghiuleaua de picior si mirul in suflet

Vineri, 27 Martie 2015, ora 12:51
6263 citiri
Aberatia zilei: Tariceanu la Bruxelles, cu ghiuleaua de picior si mirul in suflet
Foto: Senatul Romaniei

Calin Popescu Tariceanu s-a dus la Bruxelles sa pledeze pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Justitie, la scurt timp dupa ce a aruncat in aer scena politica, punand pe jar Senatul, DNA, CSM, CCR, Presedintia si ambasadele occidentale de la Bucuresti.

Cu ghiuleaua de picior, Tariceanu s-a dus sa ii imbrobodeasca si pe membrii Parlamentului European, dupa reusita inregistrata miercuri la Senat, cand o aplicare discretionara a legilor, regulamentelor si Constitutiei i-a permis sa il salveze de arest pe Dan Sova, bunul amic al premierului Victor Ponta.

Nu stim daca presedintele Senatului a avut in buzunar (dar probabil a avut in suflet) mirul anti-DNA care i-a scapat pe Varujan Vosganian si Dan Sova, dar stim ca din delegatie a facut parte si Titus Corlatean (fostul ministru de Externe nevoit sa isi dea demisia dupa ce i-a umilit pe romanii din diaspora la alegerile prezidentiale).

Mirul salveaza parlamentarii de DNA: Sova scapa, Valcov poate fi arestat, PNL sesizeaza CCR

Invesmantati in mantia senatoriala si cu aura credibilitatii deasupra capului, cei doi vajnici reprezentanti ai puterii de la Bucuresti au vorbit la Bruxelles pe chestiuni extrem de serioase, printre care incheierea MCV si aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Tariceanu a sustinut ca Romania a facut progrese in domeniul Justitiei si a atins tintele la care s-a angajat. "Prin urmare, mi s-ar parea logic si normal sa mergem catre aceasta faza de incheiere a Mecanismului", a declarat Tariceanu, cel care cu doar 24 de ore inainte anuntase de la tribuna o interventie brutala a Senatului in desfasurarea unei anchete penale.

Tariceanu pledeaza la Bruxelles pentru scoaterea Romaniei de sub MCV (Video)

Ca si in cazul reglementarilor legale aplicate miercuri la Senat, Tariceanu a ales ce i-a convenit din ultimul raport MCV. Intr-adevar, Romania a facut progrese constante, dar e vorba despre o anumita parte a Romaniei, cea reprezentata de DNA, ANI, Inalta Curte sau CSM.

In schimb, Romania reprezentata de Parlament (si de Tariceanu insusi) a fost aspru criticata inclusiv pentru piedicile puse Justitiei. Cazurile Laszlo Borbely, Varujan Vosganian si Dan Sova sunt simptome ale unei boli de care Parlamentul nu vrea sa se vindece - blocarea Justitiei.

Tariceanu si-a incheiat vizita la Bruxelles cu o conferinta de presa tinuta impreuna cu Martin Schulz (foto), socialist de rang inalt si presedinte al Parlamentului European, for legislativ prin sertarele caruia rataceste de patru luni dosarul lui Dan Nica (acuzat in dosarul Microsoft).

Imunitatea lui Dan Nica creeaza confuzie in Parlamentul European

Nu stim ce au discutat cei doi oficiali europeni in spatele usilor inchise, dar stim ce s-a discutat in tara despre incalcarea Constitutiei in interesul lui Dan Sova, bun amic al premierului Victor Ponta.

Ambasadele SUA, Marii Britanii si Olanda au reactionat vehement, cerand ca toti cetatenii, inclusiv parlamentarii, sa fie egali in fata legii.

Ambasadele, cu tunurile pe Parlament: Toti oamenii sunt egali in fata legii (Video)

CSM le-a cerut parlamentarilor sa nu blocheze Justitia, iar DNA a cerut sesizarea Curtii Constitutionale.

CSM reactioneaza in cazul Sova: Imunitatea alesilor sa nu blocheze Justitia (Video)

Fostul presedinte Traian Basescu a cerut anchetarea lui Calin Popescu Tariceanu pentru abuz in serviciu, iar actualul presedinte, Klaus Iohannis, a sesizat Curtea Constitutionala.

Basescu, despe votul in cazul Sova: Tariceanu, sluga lui Ponta, trebuie sa ajunga urgent in fata justitiei (Video)

PNL a sustinut ca Dan Sova a fost ferit de Justitie pentru ca arestarea lui ar fi dus la caderea Guvernului, in timp ce premierul Victor Ponta (deputat si doctor in drept) a fugit de jurnalisti cand a fost rugat sa isi spuna punctul de vedere.

Acuzatii din PNL: Daca il arestau pe Sova cadea Guvernul. Duce direct la Victor Ponta

Ponta, scos din pepeni de jurnalisti: Nu puteti sa stabiliti pentru mine ce e important

In plus, in marile orase au fost organizate (si vor mai fi) proteste de strada la care s-au strigat lozinci precum "Jos labele de pe Justitie!", "DNA, DNA sa vina sa va ia!" sau "Parlament penal, mars la tribunal".

Protest in Bucuresti, dupa votul din Senat: S-a scandat "Dan S-O VA lua" si "Parlament penal/mars la tribunal!"

Val de proteste in toata tara, dupa cazul Sova: "Parlamentul s-a transformat in pestera de talhari"

Sigur, socoteala de la Bruxelles nu se potriveste cu cea de acasa, dar sa ceri ridicarea MCV (greseala de incepator facuta si de presedintele Klaus Iohannis) in conditiile in care Parlamentul continua sfidator sa blocheze Justitia in beneficiul unor grei ai politicii, asta cred ca e o aberatie.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

#Tariceanu vizita Bruxelles incheiere MCV, #Tariceanu vot senat Sova, #vot senat arestare Sova DNA , #Senat