Calin Popescu Tariceanu, in discutii la Senat cu Radu Stroe si Andrei Gerea

Marti, 27 Mai 2014, ora 13:38
3118 citiri
Calin Popescu Tariceanu, in discutii la Senat cu Radu Stroe si Andrei Gerea
Foto: B1 Tv

Fostul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, poarta discutii marti, in biroul sau de la Senat, cu alti fosti si actuali membri marcanti ai PNL.

La intalnire participa Radu Stroe si Andrei Gerea, arata B1 Tv.

Tariceanu, care este in acest moment presedinte al Senatului, a incercat luni sa intre la sedinta Delegatiei Permanente a PNL, unde insa imediat a fost votata in unanimitate o motiune de scoatere a lui din sala. Tariceanu a fost nevoit sa paraseasca sedinta.

La aceeasi sedinta, Crin Antonescu si-a dat demisia din functia de presedinte al PNL, din cauza rezultatelor slabe ale PNL in alegerile de duminica, unde nu a obtinut decat 15% din voturi.

Antonescu: Strategic, a pierdut PSD - Cu 36% si cu operatiunea PNL Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu si-a dat demisia in februarie din PNL, pentru a se reinscrie, intr-o miscare surprinzatoare, saptamana trecuta, ca membru al organizatiei PNL de Satu Mare, in ajunul alegerilor europarlamentare.

Inscrierea sa a fost contestata imediat, iar organizatia Satu Mare a fost dizolvata luni, cand a fost exclus din PNL si Radu Stroe.

Calin Popescu Tariceanu s-a opus iesirii PNL de la guvernare si din alianta USL, militand din februarie pentru revenirea liberalilor ca parteneri ai PSD in guvern. El a incercat sa isi creeze un partid liberal nou si apoi o platforma liberala, iar premierul Victor Ponta l-a considerat o posibila propunere sprijinita de PSD pentru candidatura la presedintie.

Haos in PNL dupa alegeri: Demisii, scandaluri, excluderi. Incepe lupta pe locul lui Antonescu

Actualul presedinte interimar al PNL, Crin Antonescu, a reactionat de fiecare data dur la incercarile lui Calin Popescu Tariceanu de a influenta deciziile partidului, declarand despre acesta ca este un "fugar renegat si o sluga a PSD".

Radu Stroe este unul dintre ministrii PNL din guvernul USL considerati de actuala conducere a PNL drept prea apropiati de premierul Victor Ponta. Declaratiile sale, in aceeasi linie cu opiniile lui Calin Popescu Tariceanu, i-au atras dizgratia in PNL, finalizata luni cu excluderea din partid.

Antonescu: Iohannis e foarte afectat. Excludem orice colaborare cu PSD de acum inainte (Video)

Andrei Gerea a fost liderul de grup al senatorilor PNL, fiind propus la inceputul anului pentru postul de ministru al Economiei. Mandatul sau a fost extrem de scurt, din cauza iesirii PNL de la guvernare.

A.V.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....