Tariceanu: Nu am in spate un partid extrem de solid, dar mizez sa ajung in turul 2

Duminica, 14 Septembrie 2014, ora 21:24
4190 citiri
Tariceanu: Nu am in spate un partid extrem de solid, dar mizez sa ajung in turul 2
Foto: tariceanu.ro

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat duminica seara ca ar putea candida la prezidentiale ca independent, intrucat partidul infiintat de el, Partidul liberal Reformator, ar putea sa nu intre in legalitate pana la primul tur de scrutin.

"Trebuie sa marturisesc ca aceasta candidatura, neavand in spate cel putin din punct de vedere formal si un partid extrem de solid, ma pune in pozitia de candidat cvasiindependent. Ceilalti candidati au fiecare in spate o structura politica bine asezata", a declarat Tariceanu la Antena 3.

Presedintele PLR a recunoscut ca partidul sau nu are inca structuri puternice."Va dati seama ca intr-o luna de zile nu e timpul suficient sa organizez perfect o astfel de armata care sa functioneze eficient in campania electorala. Neavand trupele in ordine de bataie organizate in spatele meu...", a adaugat Tariceanu.

In ciuda dificultatilor, presedintele Senatului crede ca va putea ajunge in turul al doilea.

Tariceanu: Misiunea Monicai Macovei e sa-mi diminueze sansele pentru turul doi

"Eu mizez pe ajungerea in turul 2. Astazi, asa cum apar cifrele, sigur, o sa spuneti ca mai degraba nu se poate. Pana pe 2 noiembrie mai avem. Lucrurile evolueaza, o sa inceapa campania, sper ca in campanie fiecare sa putem sa discutam proiectele, sa dispara temele parazite cum e cea cu ofiterul acoperit.

Avand in vedere ca exista un calendar in instanta a schimbarii denumirii partidului, e posibil sa apr in postura de candidat independent. Asta nu inseamna ca imi ascund identitatea politica, de liberal", a mai spus el.

#Tariceanu partid solid alegeri, #Tariceanu partid turul doi, #Tariceanu candidat independent prezidentiale , #Senat