Casa de sticla a lui Calin Popescu Tariceanu (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 24 Iunie 2014, ora 21:15
9748 citiri
Casa de sticla a lui Calin Popescu Tariceanu (Opinii)

Calin Popescu Tariceanu este convins ca SRI si SPP ar fi trebuit sa-l informeze pe Traian Basescu despre vulnerabilitatea Bercea Mondialu.

"Cred ca trebuie sa intelegem un lucru, cand esti presedintele tarii iti alegi bine locurile unde te duci, cu cine te afisezi, cu cine stai de vorba, si va pot spune in mod cert ca serviciile in acest caz isi fac treaba si trebuie sa-si faca treaba si sa-l avertizeze pe presedinte, pentru ca altfel sigur ca se expune, asa cum se intampla, unor consecinte care nu sunt strict referitoare la persoana lui, ci angajeaza institutia prezidentiala si tara in final", spune dl Tariceanu.

Asa e, cum zice CPT. Dar in 2007 cand premierul, pe atunci, Tariceanu se afisa in Italia cu Costica Argint, interlop dat in urmarire generala de autoritatile de la Bucuresti, au fost sau nu angajate institutia Guvernului si tara?

Si-a ales premierul de atunci bine persoanele cu care se afisa, cu care statea de vorba? S-a expus sau nu? Poate nu o fi fost informat. Atunci poate nu o fi fost informat nici presedintele in privinta lui Bercea, ma gandesc.

Dl Tariceanu a initiat o declaratie prin care Parlamentul cere demisia de onoare a presedintelui in scandalul Bercea. Sacrosanta-i pentru dl Tariceanu Justitia. Asa era si pe vremea cand scria biletelul roz?

"Eu ii inaintam presedintelui copia unei sesizari cu privire la o serie de nelegalitati desfasurate intr-un proces de ancheta pe un dosar si ii ceream sa semnaleze acest lucru CSM. Aceasta chestiune nu poate sub nici o forma pusa in categoria solicitarii unei influente sau a unui trafic de influenta. (...) Nu am facut decat sa ii inaintez o copie a sesizarii, nimic altceva. Nu era vorba de nici o interventie la nimeni", sustine Calin Popescu Tariceanu.

Am recitit biletelul, rand cu rand. N-am gasit niciunde sa scrie ceva despre CSM, ci numai despre Parchet:

"Draga Traiane,

1. Iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc.

2. Daca ai ocazia sa vorbesti la Parchet despre subiect?"

Cred ca Calin Popescu Tariceanu traieste intr-o casa de sticla, cu peretii deja cam ciobiti, si totusi da cat poate cu pietre. Daca n-ar fi tragic, ar fi amuzant, pentru ca fostul premier mi se pare ridicol.

Este ultimul om din Romania care poate vorbi despre anturaje nefericite, cat timp chiar si acum salveaza liberalismul impreuna cu cel putin doi potentiali penali, Chitoiu si Silaghi.

In opinia mea, este ultimul om care poate vorbi despre performante economice cat timp la finalul mandatului sau din 2008 a lasat un deficit record, dupa ce a reusit cea mai spectaculoasa crestere economica, bazata pe o supraincalzire extrem de periculoasa a economiei, derapaj decontat aspru in anii care au urmat.

Si ma intreb ce-l impinge in lupta pe dl Tariceanu? Ce-l determina sa se aseze in pozitia care ii afiseaza cel mai necrutator toate vulnerabilitatile. Fosti prieteni, cum este Andrei Chiliman, spun ca nu il pot intelege.

Alti buni cunoscatori ai domniei sale mi-au dat explicatii mai mult sau mai putin credibile: cea de-a cincea sotie cu legaturi foarte stranse in zona PSD, interese majore de afaceri cu conexiuni inclusiv prin zona ALDE. Nu stiu daca este asa.

Cert este insa ca dl Tariceanu ori nu intelege, ori isi asuma ingrata pozitie de om pus sa execute misiuni pe care PSD nu vrea sa si le asume direct pentru ca ele sa aiba un ecou mai mare inclusiv in randurile electoratului non-PSD.

Si este posibil ca dl Triceanu sa spere ca, daca aduce ofranda o parte din acest electorat, chiar va primi candidatura prezidentiala a stangii sau un nou mandat de premier daca ajuta la instalarea la Cotroceni a candidatului stangii. Daca e asa, socoteala e, cred, gresita.

Pentru PSD poate fi o unealta, dar niciodata asimilat si mai ales nu ca lider. Pentru zona antiPSD se decredibilizeaza galopant si pentru toti are un teribil iz penibil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Tariceanu demisie presedinte, #Tariceanu PSD, #Tariceanu Costica Argint, #Tariceanu biletel roz , #Senat
Comentarii