Cine recupereaza prejudiciile din marile dosare de coruptie? Propunerea lui Tariceanu

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 17:40
3581 citiri
Cine recupereaza prejudiciile din marile dosare de coruptie? Propunerea lui Tariceanu
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a declarat sambata, la Brasov, ca va propune, in sedinta coalitiei de luni, adoptarea prin ordonanta de urgenta a unei agentii pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de coruptie.

"Luni, vom propune in cadrul coalitiei, adoptarea prin ordonanta de urgenta a unei agentii pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de coruptie, dar nu numai, evident peste tot acolo unde s-au inregistrat fie fraude fiscale, fie alte ilegalitati", a sustinut Tariceanu, intr-o conferinta de presa, la finalul intalnirii Biroului Politic Central al ALDE, care a avut loc sambata la Tohanul Nou, in judetul Brasov.

Presedintele Senatului a adaugat ca masura propusa este una "necesara pentru a duce pana la capat infaptuirea actului de justitie".

"Si nu in ultimul rand doresc sa subliniez si asteptarile cetatenilor in acest sens, care sunt foarte mari, si-si doresc sa vada acesti bani, care sunt practic bani furati din bugetul statului, deci din buzunarul fiecaruia dintre noi, sa revina la buget pentru a fi folositi in functie de prioritatile pe care le avem", a mai aratat copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu.

Kovesi ataca din nou Fiscul: Noi oferim totul pe tava ANAF-ului. Daca nu se descurca, sa lase pe altii

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat joi ca suma care ar trebui sa fie confiscata de ANAF in urma hotararilor definitive pronuntate in dosarele instrumentate de DNA se ridica la 310 milioane de euro, insa in ultimele opt luni nu s-a facut nimic pentru recuperarea acestor bani.

ANAF ii da replica sefei DNA: Nu suntem singurii responsabili

Valoarea prejudiciilor ce provin din dosare instrumentate de DNA pentru care au fost comunicate sentinte judecatoresti in 2014 este de 150 milioane de euro, nu de 300 milioane de euro, si este profund incorect ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala sa fie indicata ca unic responsabil pentru gradul scazut de recuperare a prejudiciilor, se arata intr-un comunicat al institutiei remis presei vineri.

Mai mult, ANAF precizeaza ca din valoarea totala a prejudiciilor, de 150 de milioane de euro, 53,6% sunt nerecuperabile.

In schimb, deputatul PNL Ovidiu Raetchi sustine ca Agentia de recuperare a prejudiciilor din dosarele penale "nu trebuie sa functioneze in subordinea ANAF sau a Ministerului Finantelor, ci in subordinea DNA, institutie care si-a dovedit pana acum eficienta."

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Tariceanu ANAF DNA prejudicii, #Tariceanu ordonanta recuperare prejudicii coruptie , #Senat
Comentarii