Comisia lui Tariceanu vrea sa controleze democratia si justitia dupa bunul plac (Video)

Luni, 15 Iunie 2015, ora 19:46
6438 citiri
Comisia lui Tariceanu vrea sa controleze democratia si justitia dupa bunul plac (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a transmis luni un memorandum Biroului Permanent al acestei camere, prin care solicita infiintarea unei comisii speciale pentru eveluare democratiei si a statului de drept din Romania.

Seful senatorilor a declarat in acest sens ca "avem nevoie de o evaluare pe care suntem capabili sa o facem si noi, Senatul", pe langa Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), arata Mediafax.

Cu Ponta urmarit penal, Tariceanu cere comisie pentru evaluarea democratiei in Romania

"Cred ca in actuala conjunctura politica, tinand seama si de evolutiile, unele democratice, altele nedemocratice din ultimii ani ai Romaniei, pe langa Mecanismul de Cooperare si Verificare agreat cu Comisia Europeana, dar care avea drept obiectiv principal monitorizarea evolutiilor din justitie, cred ca avem nevoie de o evaluare pe care suntem capabili sa o facem si noi, Senatul, cu privire la modul de functionare al principalelor institutii din Romania si al modului in care se respecta, de exemplu, raporturile dintre puterile statului, echilibrul puterilor si controlul lor reciproc, independenta puterilor in stat", a explicat Tariceanu.

Numele lui Tariceanu, intr-un dosar de coruptie: Seful PLR da vina pe presa

Acestea le-a cerut colegilor senatori sa analizeze propunerea sa si sa o discute in interiorul partidelor, urmand ca apoi Biroul Permanent sa aprobe constituirea acestei comisii. Totusi, detaliile modului in care va functiona acest grup nu au fost inca discutate in sedinta Birourilor Permanente Reunite.

Legatura lui Tariceanu cu afacerea cumnatului lui Ponta din Prahova - documente DNA

"Comisia speciala pentru evaluarea democratiei si a statului de drept din Romania isi va constitui proprii indicatori si propriul mod de analiza", se mai arata in textul scrisorii lui Tariceanu.

Tariceanu vrea comisie de evaluare a democratiei, Ponta spune ca-i "cel mai curajos politician"

De unde bani?

Referitor la finantare, Tariceanu a explicat ca Senatul nu are resursele necesare, dar va apela la alte institutii pentru colectarea datelor pe baza carora comisia va intocmi un raport.

Tariceanu, atac la sefa curtii supreme: Ca Gigel la scularie, sa puna mana sa citeasca Constitutia (Video)

"As vrea ca aceasta comisie sa nu fie gandita ca o comisie partizana, care sa faca o abordare dintr-o perspectiva a propriilor partide, ci sa incerce sa se detaseze, sa se puna deasupra intereselor de partid", a adaugat Tariceanu, mentionand ca acest grup de lucru trebuie sa vina cu propuneri "capabile sa corecteze neajunsurile democratice cu care ne confruntam in momentul de fata".

Tariceanu insista: Anchetarea lui Ponta, lovitura de stat; democratia, verificata intr-o comisie (Video)

Intrebat daca este posibil ca membrii comisiei sa audieze sefi ai altor institutii, cum ar fi procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi, Tariceanu a raspuns ca nu a luat in calcul aceasta varianta, precizand insa ca are incredere ca alte institutii vor colabora cu Senatul.

Tariceanu cere comisie pentru evaluarea democratiei: Desfiintarea DNA, amnistia si gratierea, din nou pe agenda?

Calin Popescu Tariceanu a anuntat lunea trecuta ca a propus in cadrul Comitetului Executiv al PSD crearea unei comisii parlamentare in care sa se evalueze democratia si statul de drept din tara noastra.

Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Astazi am trimis catre Biroul Permanent un memorandum privind infiintarea unei comisii care ar trebui sa urmareasca...

Posted by Calin Popescu Tariceanu on Monday, June 15, 2015

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#comisie evaluare democratie, #comisie evaluare democratie Tariceanu, #comisie evaluare democratie memorandum , #Senat