Explicatiile lui Tariceanu: De ce a sarit coada de 1.000 de oameni ca sa-si reinnoiasca permisul (Audio)

Marti, 16 August 2016, ora 21:15
28870 citiri
Explicatiile lui Tariceanu: De ce a sarit coada de 1.000 de oameni ca sa-si reinnoiasca permisul (Audio)
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a dat, marti seara, pentru prima data explicatii, la cinci zile dupa ce a fost filmat ca "a sarit" coada de la permisele auto si a intrat prin spatele cladirii, desi la rand erau 1.000 de persoane.

El a spus ca a vorbit sa intre la inceputul programului astfel incat sa nu faca un gest ostentativ trecand prin fata si ca astfel de lucruri incearca sa le gestioneze cat mai discret posibil.

"Exista, in orice stat, cateva functii importante unde oamenii au fost alesi ca sa reprezinte, intr-un fel, statul si sa se dedice, in principal, problemelor societatii comunitatii. Da? Asta ar trebui sa fie preocuparea lor principala. Nu statul la coada.

Sigur ca exista si posibilitatea sa stam la coada la permise, la cumparat flori, la alte actiuni. Din acest motiv, in toate tarile, pentru cei care ocupa anumite pozitii inalte se gasesc, din punct de vedere legal, anumite modalitati, anumite parghii prin care li se permite sa-si dedice majoritatea timpului in interesul tarii si al societatii si nu sa stai. Sigur, pana la urma, nu e nimic injositor. Dar e o problema de gestiune a timpului", a explicat Calin Popescu Tariceanu la Antena 3.

Explicatiile pe care le-a dat Calin Popesu Tariceanu vin pentru prima data la cinci zile dupa ce News.ro l-a filmat cand a fost sa-si reinnoiasca permisul de conducere ocolind o coada de aproximativ 1.000 de persoane prin spatele cladirii DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor).

La sediul serviciului de permise a fost asteptat de reprezentanti ai institutiei care l-au condus in cladire si i-au facut procedurile pentru eliberarea documentului. In tot acest timp, in care Tariceanu a completat documentele si a facut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea sa intre in cladire chiar daca, oficial, era ora deschiderii.

"Am vorbit sa merg inainte de inceperea programului, sigur ca sa nu fac un gest ostentativ de a trece prin fata. Lucrurile astea intotdeauna incerc sa le gestionez cat mai discret posibil", a mai zis presedintele Senatului.

Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu face abuz de functia sa si ca, de cand ocupa functii publice, nu isi aminteste sa fi folosit antemergator, desi are dreptul legal. De asemenea, el a spus ca isi face cumparaturile singur pentru gospodarie, dar, cand este vorba despre deplasari, se ocupa cabinetul sau si angajatii SPP de rezervarea cazarii si a biletelor.

Mai multe anchete au fost declansate dupa ce Calin Popescu Tariceanu a beneficiat de tratament special pentru preschimbarea permisului de conducere.

De asemenea, avocatul Elenina Nicut a trimis, vineri seara, la Directia Nationala Anticoruptie un denunt impotriva lui Calin Popescu Tariceanu pentru infractiunea de folosire a influentei din functia de presedinte de partid in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#explicatii Tariceanu coada permise, #Tariceanu coada permise DNA , #Senat