Opozitia critica numirea lui Tariceanu la Senat - liberalii se declara "dezamagiti"

Luni, 10 Martie 2014, ora 19:02
2700 citiri
Opozitia critica numirea lui Tariceanu la Senat - liberalii se declara "dezamagiti"

Parlamentarii din Opozitie au criticat numirea fostului liberali Calin Popescu Tariceanu la sefia Senatului, cei mai duri contestatari fiind fostii sai colegi din PNL.

Mihai Voicu, presedintele PNL Dolj, si-a exprimat "dezamagirea" fata de preluarea acestei functii de catre Calin Popescu Tariceanu.

"Calin Popescu-Tariceanu reprezinta cea mai mare dezamagire pe care PNL a cunoscut-o din partea unui fost presedinte al sau. Tariceanu jigneste prin gestul sau de a se pune la dispozitia PSD pe toti liberalii din tara noastra, istoria partidului si pe toti aceia care au murit in inchisorile comuniste pentru valorile liberale", a afirmat Voicu.

Dezamagitoare a fost acceptarea acestei functii de catre Tariceanu si pentru presedintele PNL Mehedinti, Virgil Popescu.

"Acceptarea de catre domnul Calin Popescu-Tariceanu a functiei de presedinte al Senatului, la propunerea PSD, reprezinta o noua dezamagire pe care acesta o aduce nu numai electoratului liberal, ci intregii Romanii.

Totodata, ma asteptam ca PSD, dupa esecul inregistrat in tentativa de rupere a PNL din urma cu doua saptamani, sa inceteze sa mai actioneze impotriva partidului nostru si sa se concentreze pe guvernarea tarii", a precizat presedinte PNL Mehedinti, Virgil Popescu.

La randul sau, presedintele PNL Prahova, Mircea Rosca, a declarat preluarea functiei de presedintele al Senatului de catre Calin Popescu Tariceanu "confirma frustarile acumulate in momentul in care a pierdut sefia partidului".

Ponta explica de ce l-a propus pe Tariceanu la sefia Senatului. Iata cine vor fi contracandidatii (Video)

"Gestul lui Tariceanu vine sa confirme frustrarile sale acumulate din momentul in care a pierdut sefia partidului. Tariceanu s-a autoexclus din PNL din momentul in care a fost contra la tot ceea ce partidul decidea.

Calin Popescu Tariceanu, al doilea om in stat: A fost ales presedinte al Senatului

Prin candidatura din partea social-democratilor pentru sefia Senatului, Tariceanu jigneste milioane de oameni care au vazut in el un adevarat liberal, un aparator al valorilor liberale, de care astazi se leapada in cel mai injositor mod posibil", a spus Mircea Rosca.

PDL - "Tariceanu, propus de un grup ilegitim"

De asemenea, liderul grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, i-a atras atentia lui Tariceanu, la scurt timp dupa anuntarea rezultatului votului, ca "a fost propus de un grup ilegitim".

"Astazi ati fost propus de un grup ilegitim, pentru ca articolul 16 din Regulamentul Senatului spune foarte clar: un grup parlamentar poate fi constituit si va functiona numai daca cuprinde cel putin 7 senatori care au fot alesi pe listele acelui partid.

Dumneavoastra, in PC, nu aveti decat 6 oameni, al saptelea nici macar in alianta nu a functionat, fiind la PP-DD. Deci eliminati un grup care v-a propus, altfel, nu contestam rezultatul final al votului, dar procedural, este incorect", a spus Dumitru Oprea.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a fost ales, luni, presedinte al Senatului, fiind votat de 93 de senatori, in timp ce 60 dintre acestia au acordat voturi impotriva sa.

Din numarul total al senatorilor, 171, au votat 157. Voturile valabil exprimate au fost 153, in timp ce 4 voturi au fost declarate nule.

Citeste si:
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Expert Forum spune că a citit proiectul de ordin de ministru care reglementează normele de aplicare a OUG privind Programul Saligny, iar aspecte esențiale semnalate de ONG nu au fost rezolvate....
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 16 septembrie, că intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie. "Discutăm...
Sursa: Ziare.com