Premierul Ciolos, chemat in Senat sa dea socoteala pentru evacuarea Antena 3

Marti, 16 Februarie 2016, ora 11:12
15407 citiri
Premierul Ciolos, chemat in Senat sa dea socoteala pentru evacuarea Antena 3
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a suplimentat, marti, ordinea de zi a sedintei de plen cu un punct in care a fost dezbatuta situatia posturilor de televiziune din trustul fondat de Dan Voiculescu carora ANAF le-a cerut evacuarea sediilor in termen de 5 zile.

Dupa mai multe luari de cuvant in favoarea postului Antena 3, atat de la PSD, cat si de la PNL si ALDE, Tariceanu a supus la vot invitarea premierului Dacian Ciolos pentru a da lamuriri in plenul Senatului cu privire la actiunea ANAF.

Cu 70 de voturi "pentru", 3 abtineri si 2 voturi "impotriva", propunerea a fost votata, urmand ca Dacian Ciolos sa fie invitat oficial miercuri dimineata, inainte de sedinta de guvern, la sedinta de plen a Senatului, pentru a da explicatii.

Foto: site Senat

In jurul orei 11:30, biroul de presa al Guvernului a trimis programul premierului Dacian Ciolos pentru ziua de miercuri, in care nu figureaza prezenta acestuia la Senat si in care se precizeaza ca sedinta de guvern din aceasta saptamana se va tine joi, seful Executivului fiind prezent astazi la Bruxelles.

Mai multi reprezentanti ai ANAF au descins, luni, in cladirile din strada Garlei 1B si din Soseaua Bucuresti-Ploiesti 25-27, unde isi desfasoara activitatea cele 5 televiziuni ale familiei Voiculescu - Antena 1, Antena 3, Antena Star, Euforia TV, Zu TV. Cladirile au intrat in proprietatea statului roman ca urmare a sentintei din 2014, cand Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

Instanta a decis recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro, cladirile in cauza urmand sa fie valorificate de ANAF, alaturi de alte bunuri ale familiei Voiculescu.

Prin diverse tertipuri avocatesti, cele 5 televiziuni au ramas in sediile lor pana in prezent.

Luni, cei de la ANAF au anuntat ca sediile respective trebuie evacuate in termen de 5 zile.

"Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti, in calitate de organ de valorificare imputernicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului roman-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate si trecute in proprietatea privata a statului, libere de orice sarcini, in baza unei sentinte judecatoresti, a notificat astazi, 15.02.2016, in scopul evacuarii, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior mentionate (...)

Notificarea de evacuare s-a realizat in vederea punerii in executare a sentintei penale nr. 701/26.09.2013, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 888/A/08.08.2014, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a Penala", se arata in comunicatul remis presei.

La scurt timp, postul Antena 3 si-a mobilizat toate vedetele si toti colaboratorii, printre care si politicieni de vaza, pentru a se apara. S-au rostit vorbe grele, jigniri si acuzatii grave la adresa tuturor celor care nu s-au raliat acestui demers, ci au sustinut ca ANAF a procedat corect.

ANAF cere Antena 3 sa evacueze sediul in 5 zile: Jale mare in direct cu Gadea, Badea, Ursu, Grecu

Antenele, evacuate - Fostul sef ANAF e cel care a semnat ordinul - jurnalistii postului cred contrariul

In scandalul Antena 3 - ANAF intervine si CNA: Dezinformare si santaj public!

Luni seara, tarziu, intr-o interventie telefonica facuta din proprie initiativa, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a luat apararea Antenei 3 si a sustinut ca actiunea ANAF este o dovada ca "Romania e condusa de forte oculte".

Antenele, evacuate - Tariceanu: Romania, condusa de forte oculte. Fost ministru al lui Ponta: Nu as fi acceptat asta!

Citește și:
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR. Totodată,...
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți, 6 decembrie, despre şansele României de a adera la Schengen, că încă sunt discuţii şi negocieri în această privinţă. „Încă se...
Comentarii
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Tariceanu se bazeaza pe propaganda pentru ALDe de care Antena 3 la
Poza patrula
patrula
rank 5