Scandalul iscat de repetentul Tariceanu

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 19:33
12458 citiri
Scandalul iscat de repetentul Tariceanu

Nu mi-as fi imaginat de unde are atata inversunare pe dascali presedintele Senatului, daca n-as fi citit candva in presa informatia ca studentul Tariceanu Calin Constantin Anton a ramas repetent in anul II al Facultatii de Hidrotehnica, neputand promova chiar examenul la disciplina de baza, "Hidraulica si mecanica fluidelor", la care a obtinut nota 4.

Ca sa vedeti ce chestie: presedintele Senatului este un fost repetent, presedintele Camerei Deputatilor a si recunoscut in presa ca a fost repetent in facultate, iar fostul presedinte al Senatului Crin Antonescu a fost si el repetent, daca nu ma insel, chiar de doua ori la rand. Parca a tunat si i-a adunat!

Dar, in opinia mea, nu este o rusine de nedescris sa ramai repetent un an, daca in anul urmator ti-ai revizuit atitudinea fata de invatatura, daca ti-ai luat examenele si ai promovat, chiar si cu intarziere in anul urmator. Oricine greseste, oricine se indreapta.

Rusine este insa faptul ca fostul student Tariceanu Calin Constantin Anton, ajungand intre timp sus, pe piramida ierarhiei dambovitene, a hotarat din senin sa le plateasca profesorilor de atunci polita pentru ca-l puneau cu burta pe carte. Ignobil!

In opinia mea, numai asa se explica faptul ca senatorul Traiceanu, care duce un adevarat trai pe vatrai, cu cateva luni de vacanta parlamentara, cu o saptamana de lucru care incepe de obicei luni sau marti la pranz si se termina cam joi dupa amiaza, cu lefuri si indemnizatii pe care Parlamentul singur si le aproba, cu pensia speciala care-l asteapta cand se va retrage sau va fi retras, zic numai asa se explica faptul ca acest domn a simtit nevoia sa-si verse naduful pe cei care s-au straduit sa-i puna in mana diploma de inginer si sa-l faca om.

Ei bine, in loc sa le multumeasca dascalilor care s-au straduit sa-l invete carte, Tariceanu s-a pomenit contestandu-le majorarea salariilor si sporului de stres prevazut de lege, pentru motivul ca au o munca lejera si stau in vacanta patru luni pe an - dupa un calcul facut chiar de dansul.

Ca sa vezi, cine vorbeste de funie in casa spanzuratului!

Probabil, domnul Tariceanu nici nu si-a dat seama ce gugumanii expune si, mai ales, ce reactie dura vor avea in societate cuvintele sale nu numai nesocotite, dar si ireverentioase adresate celor care l-au invatat facandu-l sa ajunga acolo unde este.

Si n-a ajuns pe baza unor merite rezultate din profesie sa sau din vot, ci pe baza unor aranjamente la masa verde, facute postelectoral.

Caci pe buna dreptate te intrebi ce isprava l-a propulsat atat de sus pe presedintele micutului partidulet, clasat penultimul pe lista celor care au reusit cu greu sa intre in Parlament?

Fireste, vorbele presedintelui ALDE i-au infuriat cel mai tare pe profesori. Federatia Spiru Haret condamna ferm "afirmatia presedintelui Senatului Romaniei, domnul Calin Popescu Tariceanu, referitor la sporul de stres necesar cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar si nu numai" si constata atitudinea sa ca fiind jignitoare la adresa tuturor cadrelor didactice si superficiala atunci cand evalueaza activitatea dascalilor.

Domnul Tariceanu habar n-are ca in vacante personalul didactic isi concepe si redacteaza cursurile, le si tipareste dupa caz, pregateste lucrarile de laborator sau temele seminariilor cu studentii, elaboreaza studii si alte lucrari stiintifice, pe scurt are o intensa activitate nevazuta in afara celei de la catedra.

Replicile in presa au fost de asemenea pe masura. Un cunoscut ziarist, inspirat si neiertator de felul lui, l-a comentat cam asa pe Tariceanu la Digi 24 TV: "El e intr-o vacanta continua. A facut ceva util pentru tara asta? Sta ca un vierme in untura, infipt de 20 de ani".

Recunosc ca n-as fi putut gasi o metafora mai la obiect. Demult n-am auzit o replica atat de usturatoare, ca o plesnitura de bici si atat de meritata in acelasi timp.

Daca, in tineretea sa, domnul Tariceanu ar fi auzit de Dante Alighieri si ar fi citit celebra "Divina Comedie", ar fi aflat poate in capitolul al doilea, intitulat "Purgatoriul", momentul cand autorul il intalneste acolo pe fostul sau profesor, cel care-l invatase tainele literaturii.

Dante afla ca, in ciuda numeroaselor pacate pe care le-a avut in viata sa, profesorul n-a fost trimis totusi in Infern. Pregatirea generatiei viitoare este atat de meritorie pentru dascali, incat insasi Pronia a hotarat sa le spele pacatele numai in Purgatoriu.

Trecand la lumea noastra, sindicatele din invatamant ii cer domnului Tariceanu ori sa-si ceara scuze in public, ori sa-si dea demisia din functia de la Senat. Cred ca nu se va intampla nici una, nici cealalta. N-ar fi timp: peste doua saptamani incepe vacanta parlamentara. Pa si pussy!

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Calin Popescu Tariceanu repetent, #Liviu Dragnea repetent, #Tariceanu salarii profesori , #Senat
Comentarii
Poza Cob
Cob
rank 5
Chiar Tariceanu este un VIERME ce sta in untura de 20 de ani, in