Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scandalul Mircea Basescu-Bercea Mondialu: Tariceanu sesizeaza CSM

Luni, 23 Iunie 2014, ora 12:15
4021 citiri
Scandalul Mircea Basescu-Bercea Mondialu: Tariceanu sesizeaza CSM
Foto: cotidianul.ro

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni ca va sesiza CSM pentru inceperea unei anchete de catre Inspectia Judiciara in cazul dosarului lui Mircea Basescu.

Tariceanu doreste ca Inspectia Judiciara sa verifice imprejurarile in care cazul i-a fost retras procurorului Iacobescu in 2011.

"Viteza cu care a fost 'ingropat' acest dosar, in care se facea vorbire despre fapte cu caracter penal savarsite de fratele presedintelui Romaniei, fapte pentru care Mircea Basescu se afla acum in stare de arest, ne indreptatesc sa solicitam o ancheta oficiala a CSM", a declarat presedintele Senatului.

Calin Popescu Tariceanu a adus in sprijinul initiativei sale de sesizare a CSM o declaratie recenta a lui Traian Basescu.

Bercea Mondialu sustine ca a dat mita si sefei DNA, presedintei ICCJ si lui Vasile Blaga

"Presedintele Romaniei, dl Traian Basescu, a declarat pe 19 iunie: 'Intre nevoia de asigurare a justitiei si reflexul de a-mi apara fratele, aleg Justitia'. Daca raspunsul CSM la solicitarea mea sau a Senatului va confirma cu probe suspiciunile aparute in mass media si in randul opiniei publice, atunci ne vom afla intr-o situatie inadmisibila pentru un stat de drept: Presedintele Romaniei a intervenit in Justitie in 2011 pentru a-si proteja fratele in fata Legii", a incheiat Tariceanu.

Dosarul in care a fost retinut saptamana trecuta Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, Traian Basescu, este vechi de 3 ani, din 2011. Informatiile despre o posibila mita primita de Mircea Basescu aparusera in presa in aceeasi perioada, dar dosarul care fusese initiat de procurorul Iacobescu i-a fost retras acestuia.

Tariceanu: Basescu s-a sustras Justitiei prin metode oculte. Vor mai urma dezvaluiri

Mircea Basescu a fost retinut la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce au aparut inregistrari in care acesta promitea ca va face trafic de influenta in vederea obtinerii unei solutii favorabile in justitie pentru interlopul Bercea Mondialu, acuzat de tentativa de omor, in schimbul unor sume de sute de mii de euro.

Bercea Mondialu a facut mai multe acuzatii, spunand ca la traficul de influenta ar fi participat si actualul procuror sef al DNA, laura Codruta Kovesi, si presedintele Curtii Supreme de Justitie, Livia Stanciu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Tariceanu ancheta CSM Basescu, #Tariceanu Inspectia Judiciara ancheta Basescu, #Inspectia Judiciara Bercea Iacobescu , #Senat