Senatul decide azi daca va permite urmarirea penala in cazul Tariceanu: Il lasa PSD pe mana DNA?

Luni, 03 Iunie 2019, ora 14:13
7739 citiri
Senatul decide azi daca va permite urmarirea penala in cazul Tariceanu: Il lasa PSD pe mana DNA?

Biroul Permanent al Senatului a decis ca azi sa se supuna plenului raportul Comisiei Juridice asupra cererii DNA de incepere a urmaririi penale in cazul lui Calin Popescu Tariceanu.

"Din noiembrie asteptam acest moment. Era cazul sa se deruleze aceasta procedura pentru ca pana acum PSD a facut abuz pe majoritate si a incalcat deliberat orice norma procedurala, doar ca sa il santajeze pe Calin Popescu Tariceanu.. Toti senatorii PNL voteaza pentru continuarea procedurii judiciare", a afirmat Alina Gorghiu, pentru Mediafax.

Sedinta de plen incepe la ora 16:00.

PSD are, insa, singur majoritatea in plenul Senatului si ramane de vazut daca il va mai sprijini sau nu pe Tariceanu, asa cum a promis Serban Nicolae.

Comisia Juridica din Senat a decis, saptamana trecuta, trimiterea unui raport catre Biroul Permanent pentru incuviintarea inceperii urmaririi penale in cazul lui Tariceanu, urmand ca propunerea sa fie votata in plen.

"Am supus votului efectuarea urmaririi penale fata de presedintele Senatului, ca urmare a cererii DNA, avem un vot neutru, au fost trei voturi 'pentru', doua abtineri si un vot 'impotriva'. Asta inseamna ca noi, Comisia juridica, vom propune plenului Senatului efectuarea urmaririi penale fata de domnul Tariceanu, urmand ca plenul Senatului sa decida in consecinta", a precizat presedintele comisiei, Robert Cazanciuc.

Incepand din luna decembrie a anului trecut, BP a decis in mai multe randuri prelungirea termenului pentru intocmirea raportului in cazul acestei cereri a DNA, pentru a le permite senatorilor studierea dosarului cauzei.

Biroul Permanent al Senatului stabilise pe 28 mai un termen de doua saptamani Comisiei Juridice pentru intocmirea raportului. Termenul anterior - 2 aprilie - nu a fost respectat, mai multe sedinte ale comisiei fiind suspendate din lipsa de cvorum. Tariceanu declara, pe 4 aprilie, ca le-a solicitat senatorilor din Comisia Juridica sa urgenteze elaborarea avizului in privinta cererii DNA de incepere a urmaririi penale in cazul sau, mentionand ca este dispus in orice moment sa prezinte in plen punctul sau de vedere.

In 16 aprilie, a fost avansata de catre senatorii social-democrati solutia invitarii unui reprezentant al Parchetului General la Comisia Juridica pentru sustinerea cauzei referitoare la solicitarea privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a lui Calin Popescu-Tariceanu. Nici in aceasta privinta nu a fost luata o decizie.

Pe 7 noiembrie 2018, Directia Nationala Anticoruptie a cerut Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale pe numele lui Calin Popescu-Tariceanu. Procurorii sustin ca acesta ar fi primit indirect, in perioada 2007-2008, pe vremea cand era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firma austriaca.

Citeste si:
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnalat, joi, 23 septembrie, că există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo, în urma respingerii proiectului de rectificare...
Premierul Cîțu, despre rezultatul alegerilor din USRPLUS: ”Este o penalizare pentru cei care au ieșit de la guvernare şi s-au alăturat celor de la AUR”
Premierul Cîțu, despre rezultatul alegerilor din USRPLUS: ”Este o penalizare pentru cei care au ieșit de la guvernare şi s-au alăturat celor de la AUR”
Florin Cîţu a declarat, joi, 23 septembrie, la Râmnicu Vâlcea, despre rezultatul alegerilor din USR PLUS, afirmând că este o ''penalizare'' pentru cei care au ieșit de la guvernare. "În...
Sursa: AGERPRES