Tariceanu a "sarit" coada la Politie. Prefectul Capitalei cere ancheta

Vineri, 12 August 2016, ora 17:19
4635 citiri
Tariceanu a "sarit" coada la Politie. Prefectul Capitalei cere ancheta
Foto: Arhiva Ziare.com

Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a declarat ca urmeaza sa fie declansata o ancheta legata de modul in care presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si-a preschimbat, joi, permisul de conducere intrand pe usa din spate a institutiei, in timp ce la intrarea principala era o coada de o mie de oameni.

Acesta a precizat ca, daca Politia prin Directia de Permise si Inmatriculari nu va face verificari, atunci acestea vor fi facute de Prefectura.

"Dupa cum stiti, acolo sunt si alte institutii care isi desfasoara activitatea in cadrul ministerului. Adica e si Directia (de Permise si Inmatriculari - n.red.). Trebuie sa vad exact care este pozitia Directiei, DRPCIV-ului. Pentru ca dansii sunt administratorii cladirii. Daca au declansat dansii o cercetare sau daca o declansam noi. Daca nu o vor face dansii, o vom face noi. Dar nu vreau sa ne suprapunem", a spus vineri Paul Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei.

Nicolae Petrovan a explicat ca, in cazul in care abaterile disciplinare au fost comise de ofiteri sau subofiteri, competenta de cercetare este a DRPCIV care se afla in subordinea Ministerului Afacerilor Interne, iar daca abaterile au fost comise de personalul contractual, atunci competenta va fi a Institutiei Prefectului.

"Am solicitat la SRPCIV (serviciul Bucuresti) sa ne faca o informare cu privire la cele rezultate din situatia prezentata de dumneavoastra. In functie de ce mi se va comunica, vom analiza natura faptelor. (...) Vom vedea exact ce s-a intamplat, ce explicatii vor da oamenii de acolo si, in functie de analiza, vom dispune masurile legale care se impun", a mai adaugat Nicolae Petrovan.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost filmat, joi dimineata, cand s-a dus sa-si reinnoiasca permisul de conducere ocolind coada de aproximativ o mie de persoane de la DRPCIV pe o usa din curtea interioara.

Acolo a fost asteptat de reprezentanti ai institutiei, care l-au condus in cladire si i-au facut procedurile pentru eliberarea documentului. In tot acest timp, in care Tariceanu a completat documentele si a facut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea sa intre in cladire.

Cand i s-a cerut sa comenteze aceasta situatie, comisarul-sef Florin Radulescu, seful Serviciului Public Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (SRPCIV), a spus: "Nu discut cazul unor persoane fizice, nu pot sa va dau date cu caracter personal".

Intrebat cum i s-a putut permite lui Calin Popescu Tariceanu sa aiba intreaga cladire la dispozitie pentru reinnoirea permisului de conducere, Radulescu a raspuns: "Habar nu am despre ce vorbiti. Nu stiu nici macar cu cine vorbesc, m-ati sunat pe numarul personal si nu cred ca v-am dat eu numarul. In cladire sunt mai multe institutii, nici nu stiu daca a venit la noi sau in alta parte".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Tariceanu ancheta reinnoire permis, #Tariceanu ancheta coada permise, #Tariceanu coada permis auto , #Senat