Tariceanu, ales sef al Senatului: Vreau sa vad Romania devenind a saptea putere a Europei

Luni, 10 Martie 2014, ora 17:49
3436 citiri
Tariceanu, ales sef al Senatului: Vreau sa vad Romania devenind a saptea putere a Europei

Calin Popescu Tariceanu a sustinut primul discurs in calitate de presedinte al Senatului, fiind votat, luni dupa-amiaza, de 93 de senatori, in timp ce 60 au fost impotriva sa.

Tariceanu a vorbit despre obiectivele pe care si-a propus sa le duca la indeplinire in calitate de sef al Senatului, multumindu-le totodata celor care l-au votat. El a spus ca va incerca sa fie un presedinte corect, echilibrat si echidistant, dar in acelasi timp sa se implice, nu sa asiste pasiv la ceea ce ce intampla in societatea romaneasca si pe scena politica.

"Senatul este un important for de dezbatere publica si democratie. Voi continua sa promovez valorile si libertatile individului fundamentale. Vreau o societate bazata pe modelul social-european, sa traim intr-o tara normala, care nu mai e macinata de diviziune si conflicte. Trebuie sa avem curajul de a colabora pe teme majore, iar eu voi pune interesul national pe primul plan", a declarat Tariceanu.

Acesta s-a referit si la ruperea USL, spunand ca alianta a fost un proiect politic pe care partidele nu au reusit sa il duca la indeplinire, dar ca acest lucru poate fi rezolvat printr-o buna colaborare in interiorul Senatului.

"Proiectul politic USL este unul pe care nu am reusit sa ii ducem la indeplinire, ne-am angajat sa punem Romania pe picioare si cred ca trebuie sa lucram impreuna pentru a nu-i dezamagi pe cei care ne-au votat si si-au pus sperantele in noi. De aceea am acceptat propunerea de a candida pentru aceasta functie si va multumesc mult pentru alegere", a precizat el.

Ponta explica de ce l-a propus pe Tariceanu la sefia Senatului. Iata cine vor fi contracandidatii (Video)

Romania poate deveni un lider regional

Tariceanu a vorbit despre planurile pe care le are pentru Romania pe termen lung, sustinand ca isi doreste sa vada tara noastra ajungand a saptea economie a Europei.

"Daca aruncam o scurta privire pe scena politica, vedem ca clasa politica e debusolata, fara perspectiva pe termen lung, suntem preocupati de probleme false, dispute derizorii. Dupa 20 de ani, Romania a ramas fara un proiect major. Clasa politica a reusit sa se mobilizeze pentru aderarea la UE si NATO. (...)

Cred ca Romania are un viitor, dar numai in masura in care vom avea o viziune comuna, bazata pe unitate nationala. Romania poate sa devina un lider regional. Vreau sa vad Romania devenind a saptea putere a Europei, eu cred foarte mult in asta", a incheiat Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu, al doilea om in stat: A fost ales presedinte al Senatului

Fostul liberal Calin Popescu Tariceanu a fost ales, luni dupa-amiaza, presedinte al Senatului, fiind votat de 93 de senatori, in timp ce 60 au fost impotriva sa. Din numarul total al senatorilor, 171, au votat 157. Voturile valabil exprimate au fost 153, in timp ce 4 voturi au fost declarate nule.

Fostul prim-ministru PNL a fost propunerea PSD pentru postul de presedinte al Senatului. Tariceanu nu a avut emotii in ce priveste castigarea functiei, votul fiind practic o formalitate

Din partea PDL, propunerea a fost liderul senatorilor democrat-liberali, Dumitru Oprea, care a primit 15 voturi. De asemenea, propunerea liberalilor a fost Marius Obreja, anuntat de liderul de grup Puiu Hasotti, desi initial se vehiculase numele lui Teodor Atanasiu. Obreja a primit 45 de voturi.

Citeste si:
Vasile Dîncu: "Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL"
Vasile Dîncu: "Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL"
Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Vasile Dîncu, a anunţat că Guvernul Florin Cîţu va cădea, deoarece PSD nu îşi permite să facă niciun fel de înţelegere...
Adrian Veştea, după ce a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: "Am fost martorul unei minuni - aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi"
Adrian Veştea, după ce a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: "Am fost martorul unei minuni - aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi"
Preşedintele CJ Braşov Adrian Veştea, care a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL în faţa lui Rareş Bogdan, a afirmat ironic că, la Consiliul Naţional de duminică, 26 septembrie, a...
Sursa: Ziare.com