Tariceanu: Am luat decizia sa abrogam ordonanta de modificare a codurilor penale

Sambata, 04 Februarie 2017, ora 20:22
8726 citiri
Tariceanu: Am luat decizia sa abrogam ordonanta de modificare a codurilor penale

Coalitia de guvernare a luat decizia de a retrage OUG de modificare a Codurilor penale, a anuntat sambata presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Am luat aceasta decizie - sa retragem ordonanta, sa o abrogam, pentru ca nu avem nimic de ascuns, ca nu are niciun fel de dedicatie pentru cineva, niciunul dintre noi nu beneficiaza dupa ordonanta si ca oamenii sa inteleaga in final ca nu acesta a fost scopul nostru de a ne apara cumva de justitie. (...) Sunt o serie de semnale care pe mine ma ingrijoreaza", a anuntat Tariceanu, la Romania TV.

Iata si anuntul oficial facut de prim-ministrul Sorin Grindeanu

Potrivit presedintelui Senatului, exista in prezent o situatie extrem de tensionata.

"Suntem cu totii martorii unei situatii extrem de tensionate, cu zeci de mii de oameni care sunt in strada, manifesteaza. Dar, in acelasi timp, dincolo de respectul pe care il port dreptului la libera exprimare, asist, ca si altii, la o uriasa campanie de dezinformare.

Aceasta campanie de dezinformare, bine dusa, la care au contribuit foarte multi, i-a facut pe cei care sunt in strada de buna credinta sa considere ca aceasta ordonanta mult-discutata, si pentru care s-a cerut abrogarea ei, are de fapt niste scopuri bine definite - si anume de a-i apara in fata legii pe cei care sunt corupti.

(...) Oamenii au capatat convingerea ca Guvernul, daca a dat aceasta ordonanta, e ceva in neregula. Nu stiu ce inseamna miezul noptii pentru unii sau altii", a aratat Tariceanu.

"Totdeauna inteleptul cedeaza"

In opinia sa, "aceasta manipulare a prins" si, totodata, discutiile avute cu partenerii de coalitie au ridicat "un mare semn de intrebare".

"In discutiile avute in ultimele doua-trei zile cu presedintele Camerei Deputatilor, presedintele PSD, cu premierul Grindeanu fata de situatia creata in tara, a ridicat un mare semn de intrebare - pe de o parte, ordonanta este constitutionala, este legala, nu vizeaza vreo anumita persoana, nu este data cu dedicatie, asa cum s-a spus, vine sa corecteze anumite lucruri cerute in mod special de Curtea Constitutionala care sunt obligatorii.

In fine, toata baza este corecta. Pe de alta parte, e o situatie care s-a inflamat din ce in ce mai mult, o perceptie care s-a instalat (...) si ne-am pus problema ce facem? Ajungem sa avem o tara divizata, o tara care este macinata de tensiuni, care este macinata de conflicte, un presedinte care din pacate alimenteaza aceste conflicte...

Si, noi, totusi, avem o responsabilitate fata de faptul ca romanii ne-au incredintat totusi conducerea acestei tari, la nivelul Parlamentului si la nivelul Executivului. Totdeauna inteleptul cedeaza", a argumentat presedintele Senatului.

El a avut un mesaj pentru sustinatorii coalitiei PSD-ALDE: "Nu e vorba de a ceda in fata unui adversar, este vorba de a avea intelepciunea sa ne gandim la interesul tarii, la interesul major al Romaniei si tocmai pentru ca aceasta ordonanta nu are niciun fel de ascunzisuri, nu are niciun fel de dedicatie speciala, am stat si ne-am gandit daca asta este problema, ca asa se percepe, de ce sa nu aratam ca putem sa o retragem, pentru ca nu avem noi niciun fel de interes personal".

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....