Tariceanu: Basescu a facut mult mai mult rau Romaniei decat Nicolae Ceausescu

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 15:55
7597 citiri
Tariceanu: Basescu a facut mult mai mult rau Romaniei decat Nicolae Ceausescu
Foto: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a raspuns vineri atacului lansat de Traian Basescu spunand ca fostul presedinte "a facut mult mai mult rau Romaniei decat Nicolae Ceausescu".

Comparatia intre fostul sef de stat si dictatorul Ceausescu vine dupa ce Basescu l-a criticat pe Calin Popescu Tariceanu pentru o declaratie mai veche, potrivit careia romanii din diaspora ar fi capabili sa isi vanda "votul pe un mic si o bere".

Tariceanu a precizat ca zilele acestea a fost "vehiculata o serie de neadevaruri referitoare la declaratii pe care le-as fi facut la finalul lui ianuarie, in cadrul unei dezbateri privind solutiile pentru un acces mai facil la vot al romanilor din strainatate".

"In primul rand, la aceasta dezbatere am ridicat semne de intrebare privind posibile fraude care pot aparea in procesul de introducere a votului prin corespondenta. Am afirmat ca asa cum s-a intamplat si in Romania in trecut, asa s-ar putea intampla si in diaspora in viitor.

In Romania, din pacate, au existat multiple cazuri de cumparare de voturi - prin chermeze organizate in campanie si daruri oferite votantilor. Romanii isi amintesc ca un participant frecvent la astfel de chermeze - alaturi de personaje indoielnice - a fost Traian Basescu", a scris pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.

Seful Senatului a mentionat ca, la dezbaterea respectiva, a atras atentia ca "modernizarea legii electorale trebuie insotita de masuri de preventie a unor astfel de situatii".

Tariceanu l-a acuzat pe Traian Basescu si pe "colegii lui din PNL" ca arunca minciuni in public, spunand chiar ca fostul presedinte "a facut mult mai mult rau Romaniei decat Nicolae Ceausescu".

"Asa ca Traian Basescu si colegii lui din PNL (si cei care fac comentarii similare in spatiul public) ar trebui sa lase ipocrizia, demagogia si populismul. Nu foloseste nimanui, nici macar lor, sa arunce in public minciuni, doar-doar vor reusi sa schimbe majoritati parlamentare.

Traian Basescu apartine trecutului Romaniei si trebuie sa ramana acolo. Este un presedinte care a facut mult mai mult rau Romaniei decat Nicolae Ceausescu. Astazi, Romania are nevoie de un cordon sanitar care sa o separe de Traian Basescu", a notat Tariceanu.

Basescu, despre "liberalul rosu"

Anterior, fostul presedinte Traian Basescu l-a atacat dur pe Calin Popescu Tariceanu, pentru ca ar fi declarat ca romanii din strainatate sunt capabili sa isi vanda "votul pe un mic si o bere".

Basescu, atac la Tariceanu: Liberalul rosu crede ca totul se tranzactioneaza, inclusiv sufletul

"Am vazut si auzit declaratiile 'liberalului rosu' cu referire la mici si bere sau la vanzarea voturilor pe care ar face-o romanii din strainatate. Este evident ca nu stie nimic despre cele 5,2 milioane de romani traitori in afara frontierelor care n-au plecat la munca de bine ce le era, care au sufletul parjolit de dorul de casa si sunt cetateni romani", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Presa a dezvaluit, joi, o declaratie pe care Calin Popescu Tariceanu ar fi facut-o in cadrul seminarului "Organizarea alegerilor in strainatate, experienta franceza", organizat de catre Ambasadorul Frantei la Bucuresti in data de 23 ianuarie anul acesta.

Potrivit mai multor publicatii, seful Senatului ar fi spus atunci ca romanii din strainatate "sunt capabili sa isi vanda votul pe un mic si o bere".

D.T.

#Tariceanu Basescu Ceausescu, #Tariceanu romani diaspora Basescu , #Senat