Tariceanu: Basescu a incalcat legea si Constitutia de doua ori intr-o singura emisiune

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 20:48
2945 citiri
Tariceanu: Basescu a incalcat legea si Constitutia de doua ori intr-o singura emisiune
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a sustinut ca presedintele Traian Basescu a incalcat legea penala si Constitutia de cel putin doua ori, in cadrul unei emisiuni.

"Prin prestatia de la emisiunea de aseara (duminica seara - n.red.), Traian Basescu ne-a reamintit de ce romanii au votat intr-un numar atat de mare impotriva sa in 2012. Intr-o singura emisiune, Basescu a incalcat constitutia si legile penale de cel putin doua ori", a sustin Calin Popescu Tariceanu, pe Facebook.

El sustine ca singura preocupare a presedintelui este aceea de "a-si consolida partidul pe care l-a creat dupa chipul si asemanarea sa", referindu-se la PMP.

"Este vizibil cum acesta a intrat in campanie electorala pentru partidul consilierilor sai, dar si pentru a o promova pe Elena Udrea. Totul ar fi in regula daca Traian Basescu ar fi un cetatean oarecare, daca nu ar fi inca presedintele Romaniei, care potrivit Constitutiei trebuie sa fie un mediator intre fortele politice si nu un propagandist.

Nici unul dintre ceilalti presedinti ai Romaniei, care aveau si ei simpatiile lor politice, nu au devenit propagandistii unui partid. Curtea Constitutionala ar trebui sa verifice daca Presedintele Romaniei isi mai pastreaza actiunile in limitele Constitutiei pentru ca din limitele bunului simt au iesit de mult!", a continuat seful Senatului.

Mai mult, Tariceanu a apreciat ca cea mai grava actiune facuta de presedintele Romaniei duminica seara a fost atacul indreptat catre social-democrata Gabriela Firea, care conduce comisia parlamentara ce investigheaza modul in care Ioana Basescu a achizitionat un teren in comuna Nana.

Basescu, mesaj pentru Gabriela Firea: S-ar putea sa nu-si mai gaseasca sotul intr-o zi acasa

"Inteleg ca ancheta comisiei Nana a facut descoperiri importante care incep sa-l sperie pe locatarul de la Cotroceni si ultima solutie este amenintarea unui membru al comisiei, senatorul Gabriela Firea, cu o posibila arestare/disparitie a sotului domniei sale, primarul comunei Voluntari.

Daca oricare alta persoana din aceasta tara ar fi facut acest lucru, este destul de probabil ca nu si-ar fi terminat emisiunea si mascatii l-ar fi saltat din studio. A fost vreo reactie a Parchetului General? Daca a fost, a fost atat de subtila incat nici eu si niciun alt roman nu am sesizat-o. Probabil ca terorismul politic, care e condamnat de legile penale, e OK daca vine de la Cotroceni", a incheiat Tariceanu.

Ce a declarat Basescu

Presedintele Traian Basescu a mentionat, duminica seara, ca Gabriela Firea ar trebui sa fie atenta la ce se intampla in "ograda sotului sau", Florentin Pandele, primar in Voluntari.

"E o prostie. Nu poti sa te iei dupa o doamna a carei instruire este citirea dupa prompter zece ani. Nu este un teren primit de la primarie. Daca sunt suspiciuni, Corpul de control a trimis o sesiune la Parchet. Si eu si fiica mea stam la dispozitia Parchetului pentru orice investigatie, eu sustin ca a fost o tranzactie corecta. A fost vanzare-cumparare intre doua persoane private, fiica mea si italianul.

Auzeam o prostie de la doamna casatorita tot cu un comandant, primarul de la Voluntari... e catastrofal jurist, mai bine ar sta in banca sa si sa se preocupe de ce se intampla in mosia sotului ei ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa", a transmis presedintele.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Tariceanu Basescu incalcat legea, #Tariceanu atac Basescu, #Basescu incalcat legea, #Basescu atac Firea , #Senat
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Tariceanu mai arata a Presedinte. Conteaza si cu cine te prezinti