Tariceanu cheama la dezbatere procurorul general, sefa CSM si asociatiile magistratilor

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 14:42
5218 citiri
Tariceanu cheama la dezbatere procurorul general, sefa CSM si asociatiile magistratilor
Foto: Captura video Digi24

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, intentioneaza sa organizeze o dezbatere pe marginea modificarilor aduse Codurilor penale si pe tema gratierii, la care sa ii invite pe presedintele CSM, pe procurorul general, dar si pe reprezentantii asociatiilor profesionale ale magistratilor.

"Pe ordinea de zi a sedintei de azi este, evident, proiectul legii bugetului, dar foarte importante sunt cele trei acte normative pe care le-am primit de la Guvern in aceasta dimineata. Este vorba de cele doua proiecte de legi privind gratierea si o serie de alte masuri care sunt in aceasta privinta. Al doilea proiect de lege este cel initiat de Guvernul anterior, care a suferit o mica adaptare si va fi introdus in circuitul legislativ, iar al treilea act normativ este OUG privitoare la modificarile aduse la Codul penal.

Vom demara bineinteles procedurile obisnuite din cadrul Parlamentului. (...) Voi cere aprobarea Biroului Permanent pentru a organiza o dezbatere la care voi invita presedintele CSM, voi invita din partea Parchetului general pe procurorul general, voi invita Asociatiile profesionale ale magistratilor, pentru ca eu cred ca asemenea acte normative de importanta trebuie dezbatute cu cei care sunt parte a puterii judecatoresti. Vreau sa ascult punctul lor de vedere", a spus Tariceanu, miercuri, la Senat.

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Totodata, presedintele Iohannis a discutat cu Avocatul Poporului, caruia i-a pus la dispozitie documente care arata ca poate sesiza Curtea Constitutionala, invitandu-l sa o faca.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Tariceanu dezbatere coduri penale gratiere, #Tariceanu dezbatere CSM procuror general, #Tariceanu dezbatere OUG , #Senat