Tariceanu confirma: L-a taiat pe Basescu de pe lista invitatilor la aniversarea Senatului

Marti, 10 Iunie 2014, ora 20:38
7715 citiri
Tariceanu confirma: L-a taiat pe Basescu de pe lista invitatilor la aniversarea Senatului
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a confirmat, marti, ca a taiat numele presedintelui Traian Basescu de pe lista invitatilor la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la infiintarea Senatului, care va avea loc saptamana viitoare.

Intr-o interventie telefonica la postul Romania TV, Tariceanu a explicat si de ce a facut acest lucru.

"Nu vrem si nu as vrea sa il punem intr-o situatie penibila, avand in vedere ca a militat cu fervoare pentru transformarea sistemului bicameral in unul unicameral, in care Senatul ar urma sa dispara, iar noi acolo avem de discutat despre traditie, rolul Senatului in viitor", a explicat presedintele Senatului, subliind ironic ca vrea sa il protejeze astfel pe Traian Basescu.

"Sa il ferim de o situatie neplacuta, in care s-ar fi aflat ascultand astfel de pledoarii", a explicat acesta.

Intrebat direct daca presedintele Traian Basescu nu va fi prezent la ceremonie, Tariceanu a raspuns ferm "Da!".

Conform documentului publicat de site-ul stiripesurse.ro, Calin Popescu Tariceanu a taiat de pe lista cu invitati numele presedintelui si a semnat pentru aceasta modificare.

Documentul a fost inaintat Biroului Permanent al Senatului, starnind reactia vehementa a liderului grupului senatorilor PDL, Dumitru Oprea.

"Este un abuz. E o netrebnicie ca presedintele Romaniei sa nu fie invitat la o asemenea aniversare. Pot intelege disputele politice, dar aici e vorba de institutii si ele trebuie respectate. Cer ca imediat aceasta eroare materiala... sper sa fie asa, sa fie indreptata si presedintele Traian Basescu sa fie invitat la sedinta solemna. Nu e normal ca cineva ca un sef de CAP sa faca o astfel de taietura", a protestat Dumitru Oprea de la tribuna Senatului.

Presedintele Traian Basescu a participat saptamana trecuta la aniversarea implinirii a 150 de ani de la infiintarea Curtii de Conturi a Romaniei, organizata la Camera Deputatilor.

In 2009, Traian Basescu a cerut organizarea unui referendum la care romanii sa spuna daca doresc parlament unicameral cu cel mult 300 de parlamentari. Referendumul a indeplinit toate conditiile necesare pentru validarea lui.

Prezenta a fost de 50,95%, mai exact 9.320.240 de voturi au fost valide. 88,84% dintre participanti au votat pentru reducerea numarului de parlamentari la 300, iar 77,78% din alegatori (6.740.213 de cetateni) s-au pronuntat in favoarea Parlamentului unicameral.

Cu toate acestea, rezultatele referendumului nu au au fost avute in vedere de parlamentarii care au lucrat in comisia de modificare a Constitutiei, toti liderii fostei USL, in frunte cu Victor Ponta si Crin Antonescu, sustinand ca rezultatele acestei consultari populare nu sunt obligatorii, conform Constitutiei, iar sistemul bicameral este optim pentru Romania.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Tariceanu taiat lista Basescu Senat, #aniversare 150 Senat Basescu , #Senat