Tariceanu, despre discursul lui Iohannis: Faptul ca vorbeste de luminitele din Piata Victoriei nu e o solutie

Marti, 07 Februarie 2017, ora 12:52
6016 citiri
Tariceanu, despre discursul lui Iohannis: Faptul ca vorbeste de luminitele din Piata Victoriei nu e o solutie
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca este dezamagit de discursul din Parlament al lui Klaus Iohannis, care, in opinia sa, ar fi trebuit sa detensioneze situatia din tara, nu sa vorbeasca despre "luminitele din Piata Victoriei".

"Sunt dezamagit de discursul presedintelui. Ma asteptam ca, in acest moment de tensiune, presedintele, cu intelepciune de care ar trebui sa dea dovada toti liderii politic, sa gaseasca calea catre dialog, de detensionare...pentru ca e un interes care e mai presus de interesul partizan", a declarat Tariceanu.

Seful Senatului l-a criticat pe Iohannis pentru ca a vorbit despre amplele proteste din Piata Victoriei si din tara. La un moment dat, presedintele s-a referit la momentul inedit in care toti manifestantii si-au aprins lanternele de la telefoanele mobile si au creat o mare de lumina.

"Presedintele vine la Parlament si vrea sa spuna Parlamentului ce sa faca, ceea ce este inacceptabil. Faptul ca vorbeste de luminitele din Piata Victoriei nu e o solutie pentru detensionarea situatiei. Singura posibilitate este aceea de dialog", a spus Tariceanu.

"In momentul in care tu esti condamnat pentru modul in care ai obtinut niste case, nu se stie daca ai platit impozite pe meditatii (...), poti sa vii si sa dai lectii Parlamentului sau altora? Mi se pare foarte, foarte nepotrivit. Cred ca functia de presedinte presupune o anumita experienta politica, o anumita pregatire pe care, in mod evident, presedintele pare sa nu o aiba", a continuat Calin Popescu Tariceanu.

Observatiile lui Iohannis in Parlament

Presedintele Klaus Iohannis s-a adresat marti Parlamentului, iar in discursul sau a spus ca Romania se afla in plina criza din cauza masurilor luate de Guvernul Grindeanu, a carui prima grija a fost salvarea penalilor, si nu aplicarea promisiunilor din programul de guvernare.

Iohannis a precizat ca, in acest moment, demisia Guvernului ar fi prea putin, insa a subliniat ca alegerile anticipate nu sunt oportune. Presedintele a cerut PSD sa gaseasca solutii la criza pe care a creat-o, in caz contrar anuntand ca va chema partidele la consultari.

Iohannis a anuntat si ca va convoca referendumul pentru ca romanii sa aleaga ce fel de tara vor sa aibe: una puternica si prospera sau una slaba si dispretuita.

Iohannis a laudat si protestul alb de duminica, declarandu-se emotionat de momentul in care sutele de mii de romani si-au aprins telefoanele in Piata Victoriei: "Romanii au iesit in strada si au adus lumina in procesul democratic", a spus Iohannis.

Seful statului a fost primit cu aplauze in plenul Parlamentului, insa in timpul discursului a fost intrerupt de social-democrati, care, pana la urma, au parasit sala de plen in semn de protest. "Ati obosit deja? Ghinion!", le-a spus Iohannis.

Discursul lui Iohannis in Parlament are loc la o saptamana dupa ce Guvernul Grindeanu a adoptat, pe furis, ordonanta de urgenta prin care incerca sa modifice Codurile Penale in favoarea mai multor politicieni. Premierul Sorin Grindeanu nu a participat insa la sedinta pe motiv ca Iohannis a cerut sa se adreseze Parlamentului, nu Guvernului, dupa cum a anuntat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Tariceanu Iohannis, #Tariceanu Iohannis discurs, #Tariceanu Iohannis luminite , #Senat