Tariceanu, despre Lukoil: Sa nu luam in seama presiunile Rusiei

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 23:35
2960 citiri
Tariceanu, despre Lukoil: Sa nu luam in seama presiunile Rusiei

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, crede ca in cazul Petrotel Lukoil, statul trebuie sa aiba in vedere pastrarea celor 3.500 de locuri de munca.

"Legea trebuie aplicata nediferentiat, avem aceleasi drepturi si obligatii. Toate societatile comerciale trebuie sa-si plateasca obligatiile fiscale catre stat, fara derogare. Daca exista un sistem fiscal care sa ofere derogari de la plata taxelor, nu pot sa ma pronunt. In acelasi timp, nu pot sa scap din vedere ca nu te joci cu soarta a mii de oameni pe care-i lasi fara salarii si aceasta situatie sa se rasfranga asupra celor nevinovati", a spus Calin Popescu Tariceanu la Digi24.

El a adaugat ca presiunea din partea Rusiei "nu trebuie luata in seama". Calin Popescu Tariceanu a vorbit despre o situatie asemanatoare in care s-a aflat o firma al carei patron a fost si care a avut sechestru pe conturi.

Ponta vrea ca rafinaria Lukoil sa functioneze: Daca se inchide, nu mai recuperam prejudiciul

"Ca antreprenor in domeniul media mi s-a intamplat sa vina autoritatile de control fiscal, sa ne puna sechestru pe conturi si, ulterior, sa deschidem actiune in justitie in contencios administrativ. Am facut contestatie si am castigat, dar puteam sa ajungem sa nu platim salarii, sa intram in famiment.

Trebuie sa existe un discernamant ca masurile sa fie aplicate celor vinovati, mai ales cand vorbim de 3.500 de locuri de munca", a adaugat Calin Popescu-Tariceanu.

Saptamana trecuta, procurorii DNA au inceput perchezitiile la sediul rafinariei Lukoil din Ploiesti, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul estimat de anchetatori ar fi de aproximativ 200 de milioane de euro.

In urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat mai multi saci cu documente, iar, la o zi de la efectuarea perchezitiilor, Lukoil a oprit productia rafinariei din Ploiesti.

La aflarea deciziei luate de procurorul DNA, premierul Victor Ponta a reactionat, transmitandu-i ca Guvernul spera ca se va gasi o solutie legala care sa permita sanctionarea celor vinovati fara ca angajatii sa aiba de suferit. El a subliniat, ironic, faptul ca nu fugea nimeni cu conductele Lukoil in spinare.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com