Tariceanu, despre o debarcare a sa de la sefia Senatului: Apropierea alegerilor creeaza insomnii tuturor

Marti, 29 Martie 2016, ora 21:00
3991 citiri
Tariceanu, despre o debarcare a sa de la sefia Senatului: Apropierea alegerilor creeaza insomnii tuturor
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, sustine ca nu se teme de demersul parlamentarilor PNL de a strange semnaturi pentru schimbarea sa din functie.

"Nu ma tem de astfel de demersuri si abordarea politica pe care am avut-o pana acum voi continua sa o am si in viitor. Cred ca este pentru PNL un exemplu extrem de edificator privind modul de a gandi si de a face politica, un mod care este, evident, inspirat, copiat de la fostul PDL, care din ce in ce mai mult se manifesta ca fiind forta conducatoare (...) in cadrul actualului PNL. Nu fac decat sa confirme ce am spus in ultima vreme: PNL, fostul partid istoric, a ajuns astazi un fel de copie a fostului PDL, cu inspiratia de la presedintele pe care l-a avut PDL multa vreme", a afirmat luni Tariceanu, la Palatul Parlamentului.

PNL strange semnaturi pentru schimbarea lui Tariceanu de la sefia Senatului: E o persoana toxica

El a adaugat ca PNL este "intr-o pierdere de viteza evidenta si cauta o iesire din acest impas".

"Din punct de vedere legal si regulamentar, daca demersul pe care doresc sa-l intreprinda intruneste conditiile, au tot dreptul sa o faca conform legilor si Regulamentului Senatului in vigoare. Din punct de vedere politic, (...) apropierea alegerilor creeaza insomnii tuturor. PNL este intr-o pierdere de viteza evidenta, au doi lideri care in sondajele de opinie totalizeaza o incredere fabuloasa situata intre 7 si 11% si cauta o iesire din acest impas.

Ei considera ca pentru mine functia de presedinte al Senatului este cea care mi-a dat increderea pe care o am in momentul de fata. (...) Cred ca ceea ce mi-a adus un procent ridicat de incredere din partea cetatenilor este dat tocmai de problemele, de subiectele pe care le aduc in dezbatere si care sunt legate de preocuparile cetatenilor acestei tari", a afirmat Tariceanu.

Ce spune seful UNPR despre demersul liberalilor

Presedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat marti, in legatura cu anuntul PNL privind initierea demersului de revocare din functie a presedintelui Senatului, ca nu a negociat cu nimeni in acest sens, dar a avut o discutie cu colegii pentru a analiza propunerea.

"Noi hotaram in cadrul grupului nostru senatorial ce facem cu votul in cazul domnului senator Tariceanu. Noi nu am negociat nimic cu nimeni, in clipa de fata am avut o discutie cu colegii de la Senat pentru a analiza si noi aceasta propunere, pentru a avea un punct de vedere al nostru, al UNPR-ului.

Analiza va continua dupa sedinta de plen comun si, in functie de tot ce ne iese in aceasta analiza vizavi de meritele pe care le-a avut domnul presedinte Tariceanu in conducerea Senatului, in primul rand fata de romani, vom avea un punct de vedere si vom vedea daca participam sau nu participam la acest demers", a precizat Steriu, la Palatul Parlamentului.

Liderii senatorilor liberali au fost mandatati sa demareze strangerea de semnaturi pentru schimbarea din functie a presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat marti copresedintele PNL Alina Gorghiu.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#PNL Tariceanu teme, #demers PNL Tariceanu, #PNL schimbat Tariceanu , #Senat