Tariceanu despre Ponta urmarit penal: O rasturnare a Guvernului ar fi cea mai grava incalcare a statului de drept

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 22:27
8284 citiri
Tariceanu despre Ponta urmarit penal: O rasturnare a Guvernului ar fi cea mai grava incalcare a statului de drept
Foto: Facebook Calin Popescu Tariceanu

Seful Senatului si presedintele PLR, Calin Popescu Tariceanu, a reactionat, printr-un comunicat de presa, la decizia DNA de a incepe urmarirea penala impotriva prim ministrului Victor Ponta in aceeasi zi in care PNL a depus o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta.

Premierul Pnta, urmarit penal pentru spalare de bani si 17 infractuni de fals

Tariceanu se declara ingrijorat de DNA, surprins de reactia presedintelui Klaus Iohannis si total solidar cu Victor Ponta si guvernul condus de acesta. El considera ca o rasturnare a Guvernului in acest moment ar fi cea mai grava incalcare a statului de drept din ultimii 25 de ani.

"Am constatat cu ingrijorare ca, in ochii Directiei Nationale Anticoruptie, primul-ministru al Romaniei, domnul Victor Ponta, a devenit suspect chiar in ziua in care noul PNL a depus o motiune de cenzura impotriva Guvernului, fara speranta rezonabila ca aceasta sa intruneasca o majoritate in Parlament. Ca si in vara anului 2012, institutiile judiciare par sa intervina din nou cu mijloace represive intr-un proces politic democratic", isi arata ingrijorarea seful Senatului.

PNL a depus motiunea de cenzura

Tariceanu il critica si pe seful statului, pentru declaratia facuta dupa anuntul DNA referitor la Victor Ponta: "Ingrijorarea s-a transformat in surprindere atunci cand domnul Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a cerut demisia sefului Guvernului. Ar fi potrivit ca domnul Iohannis sa-si aminteasca ca in toamna anului trecut a cerut votul concetatenilor sai in timp ce era trimis in judecata. Peste sase milioane de cetateni i-au acordat atunci prezumtia de nevinovatie si l-au ales ca presedinte al Romaniei. S-ar cuveni ca domnul Iohannis sa le imite exemplul si sa-i acorde domnului Ponta aceeasi prezumtie. Altfel, mandatul sau ar fi pus definitiv sub semnul partizanatului politic".

Iohannis ii cere lui Ponta sa isi dea demisia

In continuare, Calin Popescu Tariceanu invoca bunul mers al economiei si solicita ca deciziile din aceste zile sa nu ne faca "sa ne intoarcem din nou la instabilitate politica, la guverne facute pe genunchi cu aceeasi oameni incompetenti din cabinetele Boc".

Intr-o nota ferma, seful Senatului cere neimplicarea Justitie in politica: "Trebuie despartite apele: institutiile judiciare pot sa ancheteze, dar nu trebuie sa schimbe nici majoritati parlamentare si nici guverne. In caz contrar, democratia in Romania ar fi doar o lozinca si ne-am intoarce la perioada de instabilitate politica si conflicte, pe care am lasat-o in urma acum sase luni".

In finalul comunicatului, liderul PLR isi declara toata sustinerea sa si a partidului pe care il conduce pentru Victor Ponta si guvernul actual. "Consideram ca o eventuala rasturnare a guvernului pe cale judiciara ar fi cea mai grava incalcare a statului de drept, a principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat din ultimii 25 de ani", conchide Calin Popescu Tariceanu.

Lider PSD: Mi se pare ca ar cam fi o lovitura de stat (Audio)

Eveniment Quarterly Report

Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, câștigător ar ieși PSD, potrivit ultimului sondaj politic realizat de CURS la comanda PNL. Lupta e strânsă pentru locul doi,...
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
#Calin Popescu Tariceanu Ponta urmarit penal, #Tariceanu atac justitie , #Senat