Tariceanu, despre referendumul initiat de Iohannis: Vom stabili in Biroul Permanent pasii care trebuie urmati

Marti, 24 Ianuarie 2017, ora 12:12
4832 citiri
Tariceanu, despre referendumul initiat de Iohannis: Vom stabili in Biroul Permanent pasii care trebuie urmati
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat ca Biroul Permanent va analiza cererea sefului statului de organizare a referendumului si vor fi urmati pasii prevazuti de lege.

El sustine insa ca prin tema combaterii coruptiei presedintele Iohannis "pune o eticheta nedorita pe Romania".

"Documentul a fost dat intai la presa, ca nu era facut pentru Parlament, era facut sa faca valuri in presa. La Parlament avem un Regulament si o lege care ne obliga in atari conditii sa dam drumul la procedurile care se impun pentru organizarea referendumului cerut de presedinte. Vom discuta acest lucru in Biroul Permanent si vom stabili pasii care trebuie urmati conform legii. Cat priveste substanta referendumului, chestiunile pe care presedintele vrea sa le ridice, de la ce a plecat si la ce a ajuns, este distanta foarte mare.

Probabil ca intre timp consilierii l-au tras de maneca si i-au spus, vedeti ca pe chestiunile legate de gratiere nu se poate organiza referendum dintr-un motiv foarte simplu. Nu exista nici initiativa populara de organizare a referendumului pe gratiere. Deci nu se poate legifera in acest fel, si daca nu se poate legifera nu se poate organiza nici referendum. Si acest lucru este foarte clar scris in Constitutie", a afirmat, marti, Tariceanu la Antena 3.

El a explicat ca prin abordarea temei combaterii coruptiei presedintele "face o greseala strategica si dauneaza mult perceptiei pe care romanii si strainii o au o despre tara noastra".

"Presedintele a ales alte teme care, in fine, raman de vazut. Cred ca toata lumea este de acord cu combaterea coruptiei. Ceea ce mi se pare mie extrem de pagubos este ca in acest fel presedintele pune o eticheta definitiv pe Romania, o eticheta nedorita, si care nu este corespunzatoare realitatii si anume ca Romania este o tara corupta.

In Romania exista coruptie cum exista in toate tarile din lume. E un fenomen care trebuie combatut. Dar cred ca in felul acesta presedintele face o greseala strategica si dauneaza mult perceptiei pe care si romanii si strainii o au o despre tara noastra", a adaugat Tariceanu.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca a declansat procedura privind organizarea unui referendum national in care romanii sa isi spuna parerea despre ordonantele pe Justitie ce privesc gratierea si modificari ale Codurilor Penal si de Procedura Penala.

"Marti, 24 ianuarie a.c., Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a declansat, in conformitate cu prevederile art. 90 din Constitutia Romaniei, procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national: Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

In acest sens, seful statului a transmis o scrisoare presedintilor celor doua Camere, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, solicitand consultarea Parlamentului pe aceasta tema.

Totodata, presedintele Klaus Iohannis l-a informat si pe premierul Sorin Grindeanu despre declansarea unui referendum national, se mai arata in comunicat.

Iata mai jos scrisoarea trimisa de Klaus Iohannis presedintilor celor doua Camere:

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#referendum amnistie gratiere, #referendum coruptie, #Calin Popescu Tariceanu referendum , #Senat
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Cand Presedintele Camerei Deputatilor este condamnat penal iar cel
Poza schmit
schmit
rank 5
traDicene Tu cu draKnea pasii care trebuie urmati sunt spre