Tariceanu ii da replica lui Ciolos: Vinde iluzia ca, daca aplaudam deciziile Bruxelles-ului, vom primi un loc mai in fata

Sambata, 08 Aprilie 2017, ora 22:41
5489 citiri
Tariceanu ii da replica lui Ciolos: Vinde iluzia ca, daca aplaudam deciziile Bruxelles-ului, vom primi un loc mai in fata
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a dat sambata seara replica fostului premier Dacian Ciolos.

Tariceanu a scris pe Facebook ca "unii oameni politici actioneaza din convingerea ca este mai bine sa fii sluga la un stapan generos, decat sa stai pe propriile picioare", Ciolos dorind "sa vanda" romanilor iluzia "ca, daca aplaudam deciziile luate de la Bruxelles, vom primi un loc mai in fata".

"Am constatat cu surprindere criticile aduse in aceste zile de fostul premier tehnocrat Dacian Ciolos si cred ca merita sa primeasca o replica. Nu este o replica personala, pentru ca nu vreau sa ii atribui domnului Ciolos o mai mare importanta decat are in realitate. Dacian Ciolos este reprezentantul unui curent in politica romaneasca care spune ca Romania ar trebui sa fie multumita cu pozitia de stat colonie in Uniunea Europeana. Sunt oameni politici care merg in capitalele europene cu aceeasi gandire de acum 250 de ani: capul plecat, sabia nu il taie", sustine Tariceanu.

Seful Senatului considera ca "unii din acesti oameni politici actioneaza din convingerea ca este mai bine sa fii sluga la un stapan generos, decat sa stai pe propriile picioare".

"Altii s-au obisnuit atat de mult cu statutul de functionar de lux, platiti cu salarii de CEO de companie privata, incat nici nu isi pun problema sa nu fie de acord cu angajatorul", a precizat Tariceanu.

Totodata, Tariceanu a afirmat ca Uniunea Europeana, pe care crede ca fiecare roman si-o doreste, poate fi realizata doar daca interesele Romaniei sunt sustinute la Bruxelles si "nu acceptam statutul de valet".

"Oameni politici ca Dacian Ciolos vor sa vanda o iluzie putinilor romani care ii mai cred. Iluzia ca, daca stam cuminti si nu deranjam, vom primi ce ni se cuvine. Iluzia ca, daca ne tinem gura cand drepturile si libertatile cetatenilor sunt incalcate, vom fi considerati de partea binelui. Iluzia ca, daca aplaudam toate deciziile luate de liderii de astazi de la Bruxelles, vom primi un loc mai in fata", a aratat Tariceanu.

Seful Senatului a tinut sa sublinieze ca deciziile in Uniunea Europeana sunt luate in urma unor negocieri dure, in care fiecare stat trebuie sa actioneze energic pentru a isi proteja interesele, lucru stiut si de catre Ciolos.

"Nu o face, atunci are de pierdut. Fapt inteles de state precum Polonia, dar pe care oameni ca premierul Dacian Ciolos nu il aplica", a mai spus Tariceanu.

El a amintit ca luni merge la Bruxelles unde se va intalni cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cu Vera Jourova, comisarul european pentru Justitie.

Fostul premier Dacian Ciolos a afirmat, vineri, ca declaratia sa privind sansele Romaniei de a intra in spatiul Schengen in 2017 ar fi fost mai mari daca nu ar fi fost OUG 13 se bazeaza pe discutii avute anul trecut cu lideri ai statelor membre, precizand ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a apreciat declaratia sa ca fiind "o inventie" si o afirmatie "pur politicianista" vrea ca romanii sa creada ca suntem "oropsitii Europei".

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Tariceanu replica Ciolos Bruxelles , #Senat