Tariceanu invita CSM la discutii: Fara ordine de zi, fara presa, fara concluzii

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 13:44
1507 citiri
Tariceanu invita CSM la discutii: Fara ordine de zi, fara presa, fara concluzii

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a transmis, miercuri, o scrisoare conducerii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) in care o invita la o intalnire "informala", fara ordine de zi, fara presa si fara concluzii.

Intalnirea a fost decisa de Biroul Permanent al Senatului "in unanimitate", conform scrisorii adresate presedintelui CSM, Marius Tudose, si publicate pe site-ul Senatului.

In document se propune ca intalnirea informala intre conducerile celor doua institutii "sa se desfasoare sub forma unei dezbateri pe teme de interes comun si unilateral, fara o ordine de zi prestabilita".

"Demersul Senatului a fost generat de necesitatea initierii si promovarii unui dialog nemijlocit cu alte autoritati si institutii ale statului, in vederea identificarii si solutionarii cat mai prompte a problemelor cu care ne confruntam", se mai arata in document, fara a fi oferite alte detalii cu privire la problemele respective.

Presedintele Senatului propune CSM "prezenta la intalnire a unui secretariat tehnic de lucru", urmand ca data si ora intalnirii sa fie stabilite de comun acord.

"Propunerea noastra este ca in luarile de cuvant sa fie exprimate opinii si sa fie adresate intrebari. De asemenea, va propunem ca reprezentantii mass media sa participe doar la deschiderea sedintei, inclusiv la discursurile de deschidere ale presedintilor Senatului si CSM. Propunem ca intalnirea noastra sa nu se incheie printr-o rezolutie sau printr-un comunicat de presa, ceea ce nu exclude libertatea fiecarui participant de a se exprima ulterior in fata reprezentantilor mass-media", se mai arata in documentul citat.

Tariceanu si Ilie Sarbu, indignati ca CCR ii "obliga", nu ii roaga: Ne-au cerut sa incalcam legea!

Totodata, este subliniat faptul ca senatorii vor ca dezbaterile "sa scoata in evidenta problemele cu care se confrunta CSM in general, dar si in particular, in relatia cu Parlamentul".

"In egala masura, membrii Biroului Permanent al Senatului vor aduce in discutie o serie de aspecte care preocupa Legislativul in relatia cu autoritatea judecatoreasca (...) Este posibil ca in discutiile ce vor avea loc sa fie invocate, ca argumentatie, o serie de spete concrete. Vreau sa subliniez ca interesul nostru, ca unic organ legiuitor, este directionat spre decelarea unor solutii general aplicabile, care sa elimine eventuale disfunctionalitati, si nu pe solutionarea unor dosare aflate in lucru", se mai arata in scrisoarea adresata CSM sub semnatura lui Calin Popescu Tariceanu.

In replica, vicepresedintele PNL Raluca Turcan a facut un apel la CSM "sa nu cautioneze sub nicio forma jocul politic pervers" al presedintelui Senatului.

"Dupa ce a blocat justitia, Tariceanu vrea sa stea la aceeasi masa cu CSM", arata Raluca Turcan intr-o declaratie de presa.

Vicepresedintele PNL il mai acuza pe presedintele Senatului ca "s-a asezat cu picioarele pe Constitutie, pe ordinea de functionare a institutiilor statului chiar din pozitia de numar doi in stat, cu scopul meschin de a-si pastra functia si de a mai prinde un mandat de parlamentar".

Tariceanu s-a conformat: A trimis la DNA actele cerute si la Monitorul Oficial hotararea in cazul Sova (Video)

Hotararea in cazul lui Sova, publicata in Monitorul Oficial: PNL, liber la contestatie

Presedintele Senatului a anunta inca de saptamana trecuta ca sustine organizarea unei intalniri informale cu conducerea CSM in contextul scandalului declansat cu privire la refuzul de a aviza arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, in legatura cu care CSM a sesizat Curtea Constitutionala, iar Tariceanu s-a ales cu plangere penala.

C.B.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...
Comentarii