Tariceanu, la iesirea de la Parchet: Nu am dat nicio declaratie, am cerut dosarul pentru studiu

Miercuri, 29 Ianuarie 2020, ora 17:58
3866 citiri
Tariceanu, la iesirea de la Parchet: Nu am dat nicio declaratie, am cerut dosarul pentru studiu
Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu-Tariceanu a declarat miercuri, la iesirea de la Parchetul General, ca nu are emotii in legatura cu dosarul in care a fost citat, afirmand ca ar fi vorba despre confuzii pe care le fac procurorii cu privire la functionarea Senatului.

"Astazi nu am dat nicio declaratie, am cerut dosarul pentru studiu si dupa ce voi studia dosarul, voi putea spune mai multe. Nu am nicio emotie, pentru ca aici cred ca sunt anumite confuzii pe care le face Procuratura in legatura cu functionarea Senatului si atributiile presedintelui", a spus Tariceanu.

Fostul presedinte al Senatului a confirmat, totodata, ca i-a fost adusa la cunostinta calitatea de suspect in dosarul ce vizeaza savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu neaplicarea unei decizii de incompatibilitate cu privire la un senator.

"Dosarul este legat de situatia de incompatibilitate a unui membru al Senatului si, sigur, procurorii cred ca fac o confuzie. Ei considera ca presedintele Senatului este seful Senatului. Presedintele Senatului nu are decat un singur vot si trebuie sa respecte anumite etape procedurale care presupun, in mod obligatoriu, desemnarea de catre Biroul permanent a Comisiei juridice pentru analiza dosarului, Comisia juridica trebuie sa faca un raport, pe care ulterior trebuie sa-l supuna votului plenului Senatului", a adaugat liderul ALDE, dosarul vizand perioada in care a fost presedinte al Senatului.

Conform Digi24, Parchetul General a facut investigatii pentru abuz in serviciu si uzurpare de calitati oficiale, dupa ce parlamentarul Cristian Marciu a ramas membru al Senatului, desi in 2015 justitia a decis definitiv ca a incalcat legea incompatibilitatilor. Desi ar fi trebuit sa isi piarda functia, iar ANI a cerut acest lucru, cererea s-a ratacit prin sertarele Senatului.

Citeste si Tariceanu, audiat la Parchetul General: A fost intampinat cu huiduieli si a acuzat o confuzie a procurorilor.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Tariceanu suspect audiat Parchet, #Tariceanu dosar Parchet abuz serviciu , #Senat