Tariceanu, nou mesaj de sustinere a Codului Fiscal: Sa nu se repete scenariul din perioada lui Basescu!

Luni, 10 August 2015, ora 12:03
2590 citiri
Tariceanu, nou mesaj de sustinere a Codului Fiscal: Sa nu se repete scenariul din perioada lui Basescu!

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu sustine ca, daca nu se va adopta Codul Fiscal, Romania va ajunge din nou intr-o criza economica precum cea din anii 2009-2010.

"Sper ca istoria conflictelor politice care afecteaza economia sa nu se repete!", scrie pe Facebook Calin Popescu Tariceanu, la inceputul unui mesaj prin care militeaza pentru Codul Fiscal.

"In noiembrie 2008, am propus un plan de masuri menit sa securizeze economia romaneasca si sa ajute ‪Romania sa navigheze peste criza economia mondiala fara costuri mari. Spectrul crizei economice incepute in Statele Unite ameninta ‪Europa si am considerat necesar sa actionam preventiv, nu cand deja apar problemele.

(...) Sunt sigur ca, daca ar fi fost pus in aplicare inca de la inceputul lui 2009, in 2010 nu am mai fi avut taierile de salarii si pensii si nici locurile de munca pierdute", a subliniat presedintele Senatului.

Acesta lanseaza si un atac la adresa fostului presdinte Traian Basescu, afirmand ca din cauza acestuia s-a ajuns la criza din 2009.

"Din pacate, orgoliile politice si psihoza conflictului permanent pentru a obtine voturi a facut ca 2009 sa fie un an pierdut. Fostul presedinte a facut totul pentru a arunca in aer scena politica romaneasca, pentru a se agata de putere si a compromis orice efort responsabil in planul guvernarii", a mentionat Tariceanu.

Tariceanu isi critica opozantii, sustine Codul Fiscal si-l citeaza pe Basescu

Potrivit acestuia, in prezent, Romania "beneficiaza de un context european si global mult mai favorabil".

"Continuarea politicilor economice de catre actuala coalitie parlamentara si guvernamentala, in care noul Cod Fiscal, asa cum a fost el votat de o cvasi-unanimitate in ‪Parlament, va contribui la reducerea decalajelor, iar Romania poate deveni, la finalul acestei etape de crestere economica, a saptea putere economica a Europei.

Nu cred ca majoritatea romanilor isi doreste o repetare a scenariului din perioada regimului Basescu, chiar daca la unele 'butoane' se afla alti actori.

O spun ca sa fie cat se poate de clar: disputa de acum pe Codul Fiscal nu are nimic de a face cu argumentele economice, singurele care ar trebui sa primeze!", mai subliniaza Calin Popescu Tariceanu.

Fostul premier lanseaza si un avertisment, facand din nou comparatie cu anii 2009-2010: "Ce se poate intampla daca nu se gaseste un consens in jurul Codului Fiscal, doar pentru ca anumite calcule electorale dicteaza acest lucru!".

"Nu vreau ca romanii sa ajunga sa plateasca, din nou, nota de plata a unor conflicte politice create artificial de catre cei care si-au uitat promisiunile, au uitat pentru ce le-a fost incredintat mandatul!", a mai spus presedintele Senatului.

A fost stabilita data consultarilor pe Codul Fiscal - Oprea l-a invitat si pe Ponta

Consultarile dintre partidele parlamentare pe tema Codului Fiscal vor avea loc pe 19 august, scrisoarea de invitatie fiind transmisa de presedintele UNPR si premier interimar, Gabriel Oprea. Pe langa liderii formatiunilor parlamentare, a fost invitat si premierul Victor Ponta. Initial, PNL propusese ca data pentru consultari ziua de luni, 17 august.

F.N.

Citeste si:
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, dupa adoptarea tacită în Camera Deputaților
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, dupa adoptarea tacită în Camera Deputaților
Proiectul USR pentru abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali a fost adoptat tacit marţi, 7 decembrie, de Camera Deputaţilor, fiind depăşit termenul de dezbatere şi vot....
Unde și cu cine a fost surprinsă Irina Tănase după despărțirea de Liviu Dragnea
Unde și cu cine a fost surprinsă Irina Tănase după despărțirea de Liviu Dragnea
Relația de iubire dintre Liviu Dragnea (59 de ani) și tânăra Irina Tănase (28 de ani) traversează o criză după ce fostul lider PSD a plecat de la domiciliul cuplului, simțindu-se trădat...