Tariceanu nu-i de acord cu strategia de aparare a lui Iohannis - i-ar lua din putere lui Ponta

Sambata, 20 Iunie 2015, ora 15:55
8008 citiri
Tariceanu nu-i de acord cu strategia de aparare a lui Iohannis - i-ar lua din putere lui Ponta

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, sustine ca Strategia nationala de aparare a tarii pentru perioada 2015 - 2019 transmisa Parlamentului spre aprobare de presedintele Klaus Iohannis cuprinde o serie de concepte preluate de la fostul presedinte Traian Basescu duce la "golirea de continut a activitatii Guvernului" si "trecerea catre o republica prezidentiala".

"Strategia nationala de securitate cuprinde, pe langa conceptele traditionale, o serie de concepte preluate de la presedintele Basescu, potrivit carora in securitatea nationala intra toate celelalte domenii: mediu economic, energie, dezvoltare durabila, sanatate, educatie, protectie sociala, agricultura, tot", a declarat Calin Popescu-Tariceanu, potrivit stenogramei sedintei comune a Birourilor permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor din data de 15 iunie.

El a adaugat ca se face transferul unor atributii care apartin Guvernului catre Presedintie.

"Prin urmare, avem de-a face cu doua lucruri care se intampla simultan: transferul acestor atributii, care sunt de resortul Guvernului, la Presedintie, in cadrul Strategiei de securitate nationala, si, evident, golirea de continut a activitatii Guvernului, cu alte cuvinte trecerea catre o republica prezidentiala.

Adica, dincolo de problema de securitate nationala, fata de care am toata sensibilitatea, intr-un mod 'subtil', se merge pe aceasta idee de consolidare a puterii prezidentiale, spuneam, trasatura de baza a mandatului presedintelui precedent", a spus Tariceanu.

In opinia sa, documentul nu poate fi votat in forma actuala.

"Din acest punct de vedere, eu va spun ca asa, in forma asta nu putem sa votam, chiar daca a facut obiectul unor discutii si consultari la Cotroceni, si sigur ca va asumati o responsabilitate politica majora daca acceptati ca strategia sa fie aprobata in acesti termeni", a punctat Tariceanu.

Presedintele Klaus Iohannis va vorbi luni in plenul reunit al Parlamentului despre Strategia Nationala de Aparare a Tarii pentru perioada 2015 - 2019.

Comisiile de aparare din Camera Deputatilor si Senat au avizat favorabil pe 17 iunie Strategia Nationala de Aparare.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...